joi, 28 martie, 2024

Directorul CSS Orsova, Alexandru Ghitoaica: Din luna iunie nu am mai primit bani pentru copii

Distribuie:

Publicat:

Viitorii campioni la kaiac-canoe fac perfomanţă şi câştigă medalii după medalii, dar asta se întâmplă în condiţii greu de imaginat, scrie Mediafax.

Sportivii din Orşova au fost lăsați fără norma de hrană, iar site-ul prosport.ro a făcut mai multe dezvăluiri. Cei 54 de elevi care se antrenează pentru a deveni campioni la clubul de kaiac-canoe, pepiniera lotului naţional de juniori ai României, au mâncat în ultimele două luni pe banii câştigaţi de colegii lor care fac parte din lotul naţional şi de cei care sunt legitimaţi la Clubul Steaua.

”Din luna iunie nu am mai primit bani pentru copii. Avem datorii de aproape 300.000 de lei. Nu am reuşit să mai achităm din luna aprilie facturile de masă ale copiilor. Din această cauză, copiii selectaţi nu am reuşit să-i mai aducem la Orşova pentru că nu avem cu ce să-i susţinem. Celor care sunt acum am reuşit să le oferim o masă. Avem șase copii la lotul naţional şi opt la legitimare cu Steaua Bucureşti, iar pe banii acestor copii au mâncat 48 de copii. Nu este normal, dar nu avem ce face. Trebuia să aducem copiii la şcoală, începuse deja şcoala.

Noi am venit în octombrie cu ei. Trebuia să-şi ia note, să dea tezele. Nu avem ce face, ne chinuim. Dacă situaţia rămâne aşa, ne vom desfiinţa. Nu avem cum să aducem copii, să-i susţinem.” , a declarat Alexandru Ghiţoaica, director CSS Orşova. Acum, sportivii primesc hrană de la o biserică. Enoriaşii unei biserici din Orşova au auzit de problema de la clubul sportiv şi au decis să pună mână de la mână şi să le dea elevilor o masă caldă pe zi. Sportivii spun ”Tatăl nostru” şi primesc trei feluri de mâncare.

Ilie Bănăduc, antrenor CSS Orşova, a spus, la rândul său, că, deși i-a fost rușine, a dus copiii încolonaţi la biserică şi le-a dat mâncare. ”Suntem primul club din România de canotaj şi kaiac-canoe, cu campioni mondiali şi olimpici, avem medalie la Rio. La ultima Olimpiadă, patru dintre fetele din barca de opt sunt de la Orşova.(…) Asta e finanţarea pe care ne-a dat-o Ministerul Tineretului şi Sportului.

Am fost de nenumărate ori, m-am plâns acolo, m-am rugat, uneori m-am şi umilit, m-am rugat de nenumărate ori: ‘Daţi-mi mâncare la copii! Nu vrem altceva’. O bursă de 20 lei pe lună să putem ţine aceşti copii în viaţă.” , a spus Bănăduc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img