joi, 28 martie, 2024

Directorul Inspectoratului Scolar National din R.Moldova, oaspetele Institutiei Prefectului-judetul Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN a avut astazi ca oaspete o delegatie a Inspectoratului Scolar National (ISN) din R. Moldova, condusa de directorul Ana VIVDICI. Aceasta a fost insotita de Adelina Ghetiu, director adjunct ISN Moldova, si Eudochia Ceban, sef adjunct directie ISN Moldova, alaturi de Gabriela Placinta, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, si Alexandru Mita, purtatorul de cuvant al ISJ Vaslui.

Cele trei reprezentante ale ISN Moldova vor fi la Vaslui timp de trei zile, perioada in care vor vizita gradinite, scoli gimnaziale, licee, Liceul cu Program Sportiv, pentru a vedea cum sunt organizate structurile de invatamant in Romania.

       ”Avem semnat Acordul-Cadru de cooperare institutionala internationala intre Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui si Inspectoratul Scolar National al Republicii Moldova, prin intermediul caruia au fost stabilite principiile cooperarii dintre institutia nou-infiintata in Republica Moldova si ISJ Vaslui. Obiectivul nostru e sa avem incheiate cat mai multe parteneriate intre scoli din Vaslui si cele din R. Moldova. Impreuna putem dezvolta proiecte, care sa conduca la dezvoltarea si imbunatatirea celor doua sisteme de invatamant”, a declarat Gabriela Placinta, inspectorul general al ISJ Vaslui.

        Directorul ISN, Ana Vivdici, a fost interesata de relatia dintre Inspectoratul Scolar si Institutia Prefectului, reprezentantul Guvernului in teritoriu precizand ca exista o colaborare excelenta, cele doua institutii fiind active in derularea anumitor activitati si proiecte.

       ”Avem o colaborare stransa cu Inspectoratul Scolar Judetean. Ii oferim sprijinul de cate ore e nevoie si sunt convins ca veti avea numai de castigat din aceasta vizita. Invatamantul vasluian este unul de calitate, cu rezultate foarte bune pe plan national si international. Poate fi considerat un exemplu de buna practica”, a spus prefectul Isabel BOGDAN.

        Inspectoratul Scolar National Moldova este o institutie noua, aflata in perioada definitivarii cadrului normativ, care sa specifice clar rolul si responsabilitatile acesteia.

        ”Suntem o institutie noua si vrem sa introducem in invatamantul nostru cat mai multe dintre ideile de buna practica din invatamantul romanesc. Avem multe de invatat din experienta voastra. Vrem sa punem accent pe transparenta, comunicare si promovare. Intentionam sa implementam si anumite proiecte, pentru perfectionarea cadrelor didactice, dar si pentru modernizarea sistemului nostru de invatamant”, a spus Ana Vivdici.
     

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img