joi, 25 aprilie, 2024

Disperare maxima! Aceste familii locuiesc in zona zero a Iasului, dar traiesc ca in Evul Mediu din cauza autoritatilor – GALERIE FOTO

Distribuie:

Publicat:

Mai multe familii care locuiesc la doar cativa pasi de kilometrul zero al orasului au ajuns la disperare din cauza drumului pe care trebuie sa il foloseasca zi de zi • O strada importanta, apropiata de centrul Iasului, care poate oferi o scurtatura intens circulata pentru cei care tranziteaza zona, nu a fost asfaltata niciodata in zeci de ani, iar drumul este acum aproape impracticabil • Iesenii care locuiesc pe strada respectiva au ajuns sa se planga de faptul ca, la orice ploaie abundenta, pietrisul si pamantul de pe drumul fara rigole se scurg la vale, provocand mizerie si inundatii la casele oamenilor • Desi nu a fost modernizat nicodata, sefii din Primaria Iasi vor baga drumul "in proiectare" abia anul viitor, iar locuitorii de aici vor trebui sa mai astepte cativa ani pana vor scapa de cosmar

O strada aflata la doar cativa pasi de zona zero a orasului a ajuns un motiv de cosmar pentru numeroase familii care locuiesc in apropiere.

Oamenii au ajuns la disperare din cauza starii dezastruoase a strazii care, desi deserveste sute de localnici, nu a fost modernizata niciodata in zeci de ani de cand a fost amenajata de autoritati.

Este vorba despre strada, dar si stradela I. I. Mironescu, din municipiul Iasi, acolo unde pietroaiele si bolovanii de pamant sunt aruncate la voia intamplarii pe carosabil, facand aproape imposibila circulatia autovehiculelor, mai ales ca este vorba despre o panta destul de abrupta.

Disperarea si mai mare a oamenilor este faptul ca strazile invecinate au fost toate modernizate in programele anterioare de asfaltare derulate de Primaria Iasi.

"Este o bataie de joc ce se intampla. Cei de la Primarie au asfaltat toate stradutele si fundacurile din jur, dar strada noastra, care este importanta pentru ca intersecteaza C.A. Rosetii, Aleea Rozelor si zona Moara de Vant, nu au facut-o niciodata. Stau bolovanii pe strada, cu masina de teren abia se trece dintr-un capat in altul. Platim si noi taxe ca ceilalti de pe strazile invecinate, la ei de ce s-a facut strada, iar la noi niciodata? Cand ploua e jale, nici cu masina nu poti intra. De ce nu a venit nimeni sa repare strada Mironescu, daca pe aici poti trece mult mai usor dintr-o zona in alta a orasului, faci cu 5-10 minute mai putin decat sa ocolesti prin Podul de Fier – Tatarasi. Suntem atatea familii care locuim aici si care platim taxe an de an la Primarie, dar niciodata nu am beneficiat de ele, sa ne faca un drum sau o canalizare cum trebuie", a spus Marcel, iesean care locuieste pe strada I. I. Mironescu.

Strada "se duce la vale" cand ploua afara

Cele mai negre zile pentru familiile care locuiesc pe strada si stradela I. I. Mironescu din municipiul Iasi sunt, mai ales, cele cu precipitatii abundente, atunci cand strada o ia practic la vale.

Pietroaiele si bolovanii sunt luati de siroaiele de apa odata cu mizeria de pe domeniul public, iar acestea se scurg in gospodariile oamenilor, asta spre disperarea iesenilor care nu mai suporta conditiile mizere in care au ajuns sa traiasca, desi locuiesc in apropiere de kilometrul zero al orasului.

"Nici nu va puteti imagina ce este pe strada cand ploua tare. Curg siroaiele la vale cu tot cu pietre. Puteti sa vedeti ca numai la vale este pietris, iar sus numai nisip, totul e luat de ape pentru ca nu este asfaltat si nici santuri nu sunt facute", a mai spus un locuitor de pe stradela I. I. Mironescu din municipiul Iasi.

Desi nu au fost asfaltate niciodata pana acum, locuitorii de pe strada si stradela respectiva nu se vor bucura prea repede de un drum nou, pentru ca abia in anul 2019 strada va intra "in licitatie".

"Strada I. I. Mironescu este in acest moment la proiectare. Dupa finalizarea proiectarii, in anul 2019 vom scoate la licitatie executia lucrarilor. Pana atunci vom interveni cu lucrari de reparatii", a declarat Sebastian Buraga, purtator de cuvant al Pimariei Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img