sâmbătă, 20 aprilie, 2024

DNA a efectuat perchezitii la casa unui fost ministru! Detalii de ultima ora

Distribuie:

Publicat:

Fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, aflat in vizorul DIICOT, este cercetat intr-un dosar de coruptie in care s-ar afla si Sorin Boureanu, fratele fostului deputat Cristian Boureanu.

Pe langa perchezitiile derulate de DNA la locuinta lui Vladescu, au loc altele si la cea a lui omului de afaceri, Sorin Boureanu, fratele lui Cristian Boureanu. Exista suspiciuni ca Vladescu ar fi protejat firmele lui Sorin Boureanu.

Sebastian Vladescu, ministru de Finante in perioada 2005-2007, a tergiversat, dupa toate aparentele, listarea Fondului Proprietatea, infiintat in 2005, la Bursa de Valori. In cei doi ani o cantitate importanta de titluri de despagubire a fost transferata de la proprietarii averilor confiscate la cumparatorii de titluri. Acestia s-au imbogatit subit odata cu listarea FP la Bursa. Fondului i-au trebuit nu mai putin de cinci ani sa fie listat la BVB, timp in care marea parte a titlurilor a trecut pe sume de nimic de la proprietarii averilor confiscate la investitorii in titluri ieftine.

 

CITESTE SI: Tudorel Toader il REVOCA pe seful DIICOT! Acesta se va intoarce la Iasi

Ministerul Justitiei a lansat procedura de selectie pentru functia de procuror – sef al DIICOT, cererile de inscriere putand fi depuse pana in 7 mai inclusiv, iar rezultatul urmand sa fie anuntat in 14 mai pe site-ul ministerului, in conditiile in care mandatul acualului sef al institutiei expira in 19 mai. "Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 13.04.2018 – 14.05.2018, la sediul sau din Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, cod 050741, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Selectia se desfasoara in conditiile prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in acest scop fiind intocmite Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Standardele de evaluare a interviului sustinut in cadrul selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, anexate. Procurorii pot depune cereri de inscriere, pentru functia de conducere ce urmeaza a se vacanta, pana la data de 7.05.2018 (inclusiv), la Directia resurse umane din cadrul Ministerului Justitiei, Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sector 5", anunta ministerul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img