vineri, 29 martie, 2024

DNA cere arestarea lui Ioan Oltean

Distribuie:

Publicat:

Directia Nationala Anticoruptie cere arestarea deputatului Ioan Oltean, care este urmarit penal pentru mai multe infractiuni de coruptie. El este implicat in dosarul ANRP, in care au fost arestate alte cinci persoane. In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kövesi, l-a sesizat pe procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Florin Catalin Teodorescu si Ioan Oltean, in dosarul ANRP 4.
Florin Catalin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza, este acuzat de abuz in serviciu, in timp ce Ioan Oltean, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, este acuzat de trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor, la data de 17.06.2010, Teodorescu Catalin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu alti inculpati care au facut parte din aceeasi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuta – Presedinte, Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica si Alexandru Lacramioara) prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat in cauza. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat si avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img