sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Doar 1 din 4 persoane pot vedea toate culorile din imagine! Tu cate culori vezi, si ce fel de persoana esti

Distribuie:

Publicat:

Cu totii stim ca cerul este albastru, dar oare eu vad albastru la fel cum il vezi tu? Internetul a avut o criza existentiala asupra unei rochi colorate si a devenit evident ca nu toata lumea vedea aceleasi culori. Profesorul Diana Derval, expert in neuro-marketing a postat un test interesant care determina numarul de conuri pe care le aveti. Intr-adevar, totul se rezuma la cate conuri, sau receptori de culoare ai in ochii tai. Dupa ce am facut acest test, am fost fascinat sa observ cat de multi oameni – si creaturi – vad in lume exact acelasi lucru ca si mine. Fa si tu testul si scrie rezultatul in sectiunea de comentarii. Cate ai vazut?

Mai putin de 20 de culori distincte: Acest lucru inseamna ca esti un dicromat si ai doar doua conuri in ochi. Douazeci si cinci la suta din populatie este dicromata. Totusi, nu te ingrijora, esti intr-o companie buna deoarece si cainii sunt dicromati. Dicromatii au tendinta de a purta o multime de haine negre, bej si albastre. Intre 20 si 32 de culori distincte: Acest lucru inseamna ca esti un tricromat. Inseamna ca poti vedea trei tipuri de conuri in ochi in zona violet/albastru, verde si rosu. Derval spune ca tricromatii se bucura de diferitele culori si le pot aprecia, aproximativ 50% din populatie fiind tricromata. Intre 32 si 39 de culori distincte: La fel ca o albina, esti un tetracromat, avand patru tipuri de conuri. Aceste persoane devin iritate de culoarea galbena si cel mai probabil ca nu o vor purta niciodata. Aproximativ 25% din populatie este tetracromata

Peste 39 de culori: Mai bine numeri inca o data! Derval spune ca exista doar 39 de culori diferite in test si probabil doar in jur de 35 sunt traduse corect de ecranul computerului.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img