marți, 19 martie, 2024

Doar in Romania! Concurs pentru un post de subordonat, castigat chiar de directoare. Sotul, seful Politiei, aplica aceeasi metoda

Distribuie:

Publicat:

Doar in Romania poti concura de unul singur si pierde, cum a facut-o un functionar public din Vaslui, care stia toate intrebarile testului pe care l-a dat, si tot doar la noi o directoare poate concura pentru ocuparea unei functii inferioare in institutia pe care o conduce!

Directia de Asistenta Sociala a Primariei Timisoara a fost reorganizata in vara anului 2017, iar director interimar al noii structuri a fost numita Rodica Cojan, intamplator, sotia sefului Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan.

Potrivit legii, o persoana poate fi numit pe o functie de director interimar pentru o perioada de cel mult sase luni intr-un an. Astfel, dupa cele sase luni din 2017 si alte sase luni din 2018, Rodicai Cojan ar urma sa ii expire interimatul la sefia Directiei de Asistenta Sociala in vara acestui an.

Prevazatoare, Rodica Cojan si-a asigurat un loc de munca in cadrul institutiei pe care o conduce si pentru perioada in care nu va mai putea ocupa functia de ditector interimar.

Din postura de unic candidat, Rodica Cojan a castigat un concurs organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea unui post de consilier clasa intai, grad superior, la Compartimentul Monitorizare Centre de Asistenta Sociala. Practic, din postura de director interimar al Directiei de Asistenta Sociala, Rodica Cojan castiga un concurs pentru un post inferior.

”Daca puneti mana pe lege veti intelege ca este foarte posibil. Functia de director este o functie temporara care se ocupa prin dispozitia primarului pe o perioada determinata de sase luni, dupa care trebuie sa treci pe functie de executie. Nu este ciudat.

Pe perioada determinata orice primar numeste o persoana care nu poate sta decat sase luni, dupa care trece pe functia de executie. Eu am ocupat o functie de executie in Primaria Timisoara, Serviciul de Relatii Internationale. Am eliberat acel post si era firesc sa dau un examen pe un post de executie. Altfel, dupa sase luni eu sunt….Unde sunt?”, a declarat Rodica Cojan.

Prin castigarea concursului pentru un post de executie in institutia pe care o conduce, Rodica Cojan poate ramane pe o perioada indelungata la sefia Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Timisoara.

Dupa expirarea mandatului de director interimar, Rodica Cojan  poate trece pe postul de consilier, incasand salariul aferent acesti functii, dar poate ramane la sefia institutiei indeplinind atributii de director. Dupa expirarea celor sase luni, Rodica Cojan poare reveni pentru o perioada de sase luni director interimar, cu toate drepturile aferente, si tot asa.

De altfel, metoda e una cunoscuta in familia Cojan. Sotul directoarei, Dorel Cojan ocupa functia de director interimar al institutiei, dupa care revine pe postul sau de director adjunct, dar indeplineste in continuare atributiile directorului executiv. Dupa expirarea celor sase luni de interdictie, Cojan revine la sefia institutiei ca interimar.

Ce frumos, in Romania nu te plictisesti niciodata! Ei sunt destepti, noi, prosti, de aproape 30 de ani incoace…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img