vineri, 26 aprilie, 2024

Doar in Romania! O femeie a murit dupa ce ambulanta care trebuia sa-i salveze viata a fost atacata de rude

Distribuie:

Publicat:

O ambulanta din judetul Botosani a fost vandalizata de rudele unei paciente, indemnati sa reactioneaze asa de proprii neuroni, mai mult ca sigur, in numar extrem de redus. O femeie de 83 de ani a murit in urma unui stop cardio-respirator. Si asta dupa ce echipajul medical sosit pentru a-i acorda primul ajutor nu a putut interveni. Autospeciala de la ambulanta a fost atacata cu bolovani de un grup de rude a femeii. Oamenii au fost nemultumiti de modul in care a decurs interventia.

Luni, la primele ore ale diminetii, un echipaj de ambulanta de la SJA Botosani a fost solicitat sa intervina la un caz tocmai pe malul Prutului, in comuna Manoleasa. Era vorba de o batrana de 83 de ani care se simtea rau. In ciuda faptului ca drumurile judetene pun probleme, din cauza proastei asfaltari, sefa de la Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani, Liliana Mateiciuc, spune ca intervalul de raspuns al echipajului a fost mic.

”S-a ajuns in timp util. Am parcurs 30 de kilometri pe carosabil umed si cu ceata in aproximativ 20 de minute”, a declarat pentru adevarul.ro Nicusor Curteanu, medicul de pe ambulanta.

La destinatie, echipajul de pe ambulanta a fost intampinat, nu cu speranta ca pacientului ii va fi mai bine, ci cu pietre aruncate si injurii. Rudele femeii erau nemultumite de timpul in care a ajuns autospeciala la caz. Masina ambulantei a fost lovita cu bolovani. Parbrizul a fost facut tandari, iar caroseria, indoita. ”Parca erau salbatici, drogati, nu stiu ce se intamplase. Unul a dat cu pumnul in parbriz. Altul a sarit gardul o data si apoi inca o data inapoi. Ca leoparzii”, marturiseste soferul de pe ambulanta. Echipajul de pe ambulanta s-a refugiat in masina, sub amenintarea unui grup de tineri. Medicul si asistentele au sunat la Politie, iar atacatorii au fost prinsi de oamenii legii chiar in momentul in care loveau ambulanta. S-au intocmit dosare penale pentru distrugere, pentru toti cei care au participat la vandalizarea ambulantei.

In timp ce rudele se rafuiau cu medicii si aruncau cu bolovani in ambulanta, femeia de 83 de ani pentru care a fost solicitata ambulanta a murit. Femeia a intrat in stop cardio-respirator. Medicul nu a putut interveni la timp din cauza scandalului, iar in clipele pretioase pierdute femeia a murit.  Le-ar putea explica nimeni pe lumea asta celor din acest clan agresiv ca ambulanta nu a ajuns mai repede, din cauza faptului ca ei nu muncesc si fura? Degeaba, n-ar intelege!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img