marți, 19 martie, 2024

Doar in Romania! Surdo-mut, amendat de Jandarmerie pentru ca a ‘scandat lozinci’ la congresul PSD!

Distribuie:

Publicat:

Jandarmeria a impartit amenzi dupa Congresul PSD din 10 martie. Mai multe persoane au fost amendate pentru ca au indraznit sa vorbeasca impotriva social-democratilor. Printre ele, si un cetatean surdo-mut… Majoritatea amenzilor au fost de 500 de lei si date pentru "participare la contramanifestatie si scandari de lozinci impotriva persoanelor care-si desfasurau legal activitatea la Congresul PSD", informeaza Epoch Times.

Un cetatean care a mai si afisat mesajul scris ”Liviu Dragnea reales la al XIV-lea congres” s-a ales cu o amenda de 1.000 de lei. Culmea, un cetatean surdo-mut, Ioan Duia, acuza ca fost si el amendat tot pentru scandare de lozinci, cu suma de 2.000 de lei!

 

CITESTE SI: Vin zile grele pentru bolnavii din Iasi. Angajatii din sanatate se pregatesc de proteste si greva generala

 

Modificarea legii salarizarii a creat un val de nemultumiri in randul angajatilor din sistemul sanitar. Zilnic, la sediul Sindicatului Sanitas Iasi se depune cel putin o plangere din partea salariatilor din spitalele publice, revoltati de faptul ca nu vor beneficia de majorarea salariala care a intrat in vigoare la 1 martie 2018. Doar medicii si asistentele medicale fac parte din categoria angajatilor din sanatate care primesc salarii majorate. Celelalte categorii de personal nu au fost incluse.

"Exista o acumulare din ce in ce mai rapida a nemultumirilor angajatilor din sanatate si asistenta sociala legate de discriminarile salariale practicate de actuala guvernare. Am analizat rezultatele negocierilor purtate in ultima luna cu reprezentantii puterii si subliniem faptul ca guvernantii nu isi tin promisiunile, nici cele legate de legea-cadru a salarizarii, nici cele privind noul regulament de sporuri. De asemenea, am luat act la reactiile spontane de protest, din ce in ce mai numeroase inregistrate in institutiile de sanatate si asistenta sociala", au precizat reprezentantii Federatiei Sanitas.  

In zilele de 20, 22, 27 si 29 martie 2018 vor fi pichetate ministerele Muncii, Finantelor Publice si Sanatatii. In a doua jumatate a lunii aprilie 2018, membrii sindicatului Sanitas vor organiza un miting de amploare. De asemenea, in paralel cu actiunile de protest, reprezentantii federatiei vor incepe procedurile de declansare a conflictului colectiv de munca. Filialele Sanitas din toata tara strang semnaturi pentru declansarea grevei atat in unitatile medicale, cat si in cele de asistenta sociala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img