vineri, 29 martie, 2024

Doctoratul lui KOVESI este verificat de catre Comisia de Etica a Universitatii de Vest Timisoara

Distribuie:

Publicat:

Comisia de Etica a Universitatii de Vest Timisoara (UVT) a demarat verificarile in cazul tezei de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, informeaza Gandul.

Informatia a fost confirmata, pentru Gandul, de catre purtatorul de cuvant al UVT, Florin Jurca, potrivit caruia Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a trimis o solicitare catre Universitatea de Vest, pe aceasta speta. In ceea ce priveste informatiile recente, vehiculate in presa, potrivit carora teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi ar fi fost verificata, la nivelul Comisiei de Etica, cu softul anti-plagiat, Jurca a raspuns ca nu s-a apelat la acest mijloc.

Purtatorul de cuvant al UVT, Florin Jurca, a declarat, pentru Gandul, ca verificarile in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi au fost demarate de Comisia de Etica a UVT.

“Da, Comisia de Etica lucreaza in prezent pe solicitarea venita in aceasta speta de la Asociatia GRAUR (n.r – Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara), din Cluj”, a spus Jurca.

Conform purtatorului de cuvant al UVT, CNATDCU a trimis o solicitare catre Universitatea de Vest, pe aceasta speta. Intrebat daca in cazul tezei de doctorat a sefei DNA a existat o verificare cu softul anti-plagiat, precum s-a vehiculat in presa, Jurca a raspuns negativ: “Din cate cunosc eu, nu”.

In ceea ce priveste procedura ce a urmat dupa ce UVT a anuntat, pe 3 octombrie, ca va demara verificari in privinta suspiciunilor de plagiat din teza sefei DNA, potrivit rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, Consiliul Studiilor Universitare Doctorale din cadrul Universitatii a analizat punctele de vedere primite de la Scoala Doctorala de Drept si le-a transmis comisiei, care in acest moment isi desfasoara activitatea si analizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img