vineri, 29 martie, 2024

DOCUMENT Cristina Tarcea ACUZA actiuni politice, sustinute de mediul juridic, pentru REVOCAREA ei: Sistemul juridic este subminat sub pretextul reformarii

Distribuie:

Publicat:

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține, in punctul de vedere inaintat Sectiei pentru Judecatori in materie disciplinara, că cercetarea ei "are un evident caracter politic si se deruleaza într-un context social si politic in care sistemul juridic este subminat sub pretextul reformării acestuia".

Cristina Tarcea se referea, in acest context, despre schimbarile de la vârful institutiilor judiciare importante, precum si la interesul direct pe care il are Liviu Dragnea in ceea ce priveste activitatea instantei supreme.

Citeste AICI DOCUMENTUL

Tarcea trece in revista declaratiile publice ale lui Liviu Dragnea, precum si modalitatea in care a fost prelungit mandatul conducerii Inspectiei Judiciare, ca urmare a unei atentionari publice facute de presedintele PSD. Presedintele ICCJ vorbeste despre coincidente privind masuri luate de Guvern la indemnul lui Livui Dragnea privind OUG prin care s-a prelungit mandatul conducerii Inspectiei Judiciare, precum si referitoare la inspectorii care au facut ancheta.

"Tuturor acestor coincidente li se adauga si faptul ca al doilea inspector judiciar care a efectuat cercetarea disciplinara este casatorit cu un secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei , aspect pe care l-am aflat ulterior de la persoane din presa, dupa ce actiunea disciplinara a fost pusa la dispozitia presei de propagandă a partidului de guvernamânt, cu incalcarea celor mai elementare norme privind protectia datelor cu caracter personal", se arata in documente.

Tarcea sustine ca s-a dorit, in primul rand, afectarea imaginii ei, aflând din presa de ancheta, mentionand ca desi o anumita parte a presei avea informatii despre sesizarile care o vizau, nu avea cunostinta de ele.

"Singurele sesizari de care stiu sunt cele prin care se urmarea sa fiu redusa la tacere pentru ca tindeau spre sanctionarea drepturlui la libera exprimare, iar ele au fost formulate, desigur, de un politician, de petenta din cauza si de un jurnalist celebru pentru linsarea mediatica a magistratilor neagreati politic. De asemenea, copia actiunii disciplinare a fost pusa la dispozitia presei de propagana care a inceput judecarea mea disciplinara inainte chiar de a se fixa un termen", spune presedintele ICCJ.

Tarcea acuza ca Inspectia Judiciara a dat publicitatii actiunea disciplinara, sustinand ca aceasta a fost o actiunea concertată, avand in vedere ca in aceeasi perioada ministrul Justitiei i-a cerut demisia.

Mai mult, Tarcea sustine ca ONG ul care a depus sesizarea nu este recunoscut in Romania, mentionand ca la data depunerii sesizarii activitatea organizatiei fusese suspendata si in California legal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img