sâmbătă, 20 aprilie, 2024

DOCUMENT: CUM A PUS “ CARUL INAINTEA BOILOR” PRIMĂRIA BARLAD?

Distribuie:

Publicat:

La capitolul “ inovații financiare” se pare că Primăria Barlad, prin reprezentantii săi de vază , este mereu surprinzătoare. Miercuri, 26 Septembrie, consilierii locali trebuie sa voteze activitățile culturale dedicate lunii Septembrie.

Printre acestea se numără si evenimentul organizat in parteneriat cu muzeul barladean, trecut pe data de 1 Octombrie. Este vorba de “ reuniunea chirurgilor din Moldova”, iar pentru acest eveniment a fost alocată suma de 1000 de lei. Numai ca, surpriza! Institutia de cultura lansează invitația pentru zilele de vineri, 28 septembrie, și sâmbăta, 29 septembrie. Se pare ca inițiatorul proiectului știe sigur ca va primi aprobarea consilierilor deși, au fost situații când aceștia nu au fost de acord. CU CINE AU ÎMPĂRȚIT BANII CEI DE LA C.A.R.P BARLAD?

In luna August consilierii barladeni au votat proiectul inițiat de autoritatea locala , denumit sugestiv “ ziua internațională a persoanelor vârstnice”. Conform documentului urmează ca suma de 20.000 de lei sa fie folosită pentru sărbătorirea celor 50 de ani de căsnicie pentru 80 de cupluri.

Cu acești bani urmau sa fie achiziționate florile, diplomele, etc. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Numai ca, surpriza! Aceștia primesc doar 9100 de lei conform declarațiilor date de președintele instituției. In schimb, săptămana trecută, pe data de 19 Septembrie, la cantina de ajutor social ,100 de pensionari membri ai Sindicatului Pensionarilor au sărbătorit de ziua lor. Costul distracției a fost de 5000 de lei si “ urmează sa fie plătit de Primăria Barlad”, așa cum ne-a declarat președintele sindicatului, Catinca Popa. Am solicitat un răspuns oficial din partea Primariei in legătura cu felul cum au fost alocați acești bani. Asta in conditiile in care aceste fonduri au fost alocate doar pentru sărbătorirea celor 80 de cupluri.

Constantin Nituc, inițiatorul acestui proiect, ne-a declarat ca “ erau prinși pentru sărbătorirea zilei internaționale a persoanelor vârstnice” , dar aceasta manifestare nu era trecută defalcat de cealaltă acțiune. Văzând “ bâlbâiala legislativă” ne-am adresat si edilului șef, Dumitru Boros, căruia i-am citit expunerea proiectului .

Acesta a motivat “ ca sunt in drum spre Vaslui si nu am actele in fata. Mâine ( n.r.miercuri 18 Septembrie) ne auzim la prima ora, 8 … nu 8:30 sa va dau răspunsul”. Punctul de vedere …încă il asteptam! Probabil, va veni sub forma unui drept la replica!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img