vineri, 26 aprilie, 2024

DOI BARLADENI TALHARITI IN ITALIA DUPA O BINECUNOSCUTA METODA – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prin clipe de cosmar au trecut doi barladeni care se pregateau sa isi petreaca un concediu relaxant in Italia. Numai ca “ socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din oras” iar planurile de vacanta le-au fost spulberate.

Cei doi barbati circulau pe autostrada dintre Roma si Firenze, cand au fost opriti cu o paleta de politie de catre un autoturism neinscriptionat,marca Peugeot de culoare albastra si inmatriculat cu  numere de Italia. “ Oamenii legii” i-au somat sa traga masina personala pe dreapta, in spatiul S.O.S.
De buna credinta, victimele s-au executat conform ordinului primit iar din masina au coborat 2 persoane.  Sub pretextul ca sunt politisti, imbracati in civil, le-au aratat o legitimatie de politie. Soferul a avut o mica indoiala deoarece masina era neinscriptionata si erau imbracati in civil.
Cand au vazut ca nu l-au convins(nu vrea sa  colaboreze), au scos un pistol amenintandu-i si cerandu-i bani si lucruri de valoare.

Atunci, de frica barladeanul a cedat  le-a dat banii(800 euro) si cele 2 telefoane pe care le aveam.
Victimele s-au deplasat la cea mai apropiata sectie de politie unde au depus o plangere. Conform metodei de operare, acestia au victimele metodei Maradona.

Metoda Maradona-modul  celebru de operare a unor talhari.

Numele acestei escrocherii vine de la celebrul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona. In 1986, Argentina a castigat Campionatul Mondial de Fotbal dupa ce capitanul echipei, Maradona, a marcat un gol impingand mingea in plasa cu mana. Arbitrii au validat golul, desi in imaginile de la televizor s-a vazut clar ca balonul fusese impins cu mana. Dupa meci, toata intamplarea a fost definita drept „iuteala de mana si nebagarea de seama”. Tocmai din acest motiv tehnica hotilor a fost denumita „metoda Maradona”.

Acestia folosesc legitimatii si insigne false de politisti sau de la Garda Financiara si le cer diferitelor persoane, sub pretextul unui control de rutina pentru depistarea banilor falsi, sa le arate documentele de identitate si valuta la control. In tot acest timp, operand cu o iuteala insesizabila pentru neinitiati, fura o parte din bani sau alte bunuri de valoare din portofel (carduri electronice, bijuterii etc). Pentru a distrage atentia victimei, infractorii regizeaza cu ajutorul unor complici o diversiune (de  pilda, o cearta violenta in apropiere). Atunci cand omul realizeaza ce s-a intamplat, infractorii sunt deja departe.
Asadar, cei patiti trag un semnal de alarma pentru ca oameni nebinovati sa nu mai cada prada acestor talhari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img