vineri, 29 martie, 2024

Doi elevi care s-au simtit nedreptatiti la scoala si-au castigat dreptatea in instanta

Distribuie:

Publicat:

Doi elevi care s-au simtit nedreptatiti la scoala si-au castigat dreptatea in instanta. Liceanul din Buzau care a luat nota 2 la purtare pentru ca a ironizat o profesoara, fosta cantareata, a obtinut anularea deciziei. Acest lucru sa intamplat in timp ce un tanar din Olt a castigat procesul cu fostii lui profesori pe care i-a acuzat ca l-au persecutat. Baiatul voia doar decontarea transportului la scoala si a dat in judecata chiar si Ministerul Educatiei.

Comentariile facute de un elev de clasa a 11-a la un videoclip i-au adus mari probleme. In videoclip apare profesoara de desen, pe care adolescentul a ironizat-o pentru versuri si tinuta.

Revoltata, profesoara l-a notat pe baiat cu nota 3. La scurt timp, drept razbunare, elevul a postat videoclipul pe grupul de Facebook al Colegiului.

Pentru gestul sau, in decembrie anul trecut, 65 de cadre didactice au votat in Consiliul Profesoral pentru nota 2 la purtare, iar 6 dintre ei au cerut direct exmatricularea.

Gabriela Voicu – mama elevului din Buzau: Daca fapta nu esta savarsita in incinta scolii sau in timpul orelor nu poate fi pedepsit. El a facut comentariul acasa, in afara orelor de studiu.

Asa ca fiul ei a deschis proces la Tribunalul Buzau. A atacat decizia colegiului si a castigat in prima instanta.

Gabriela Voicu – mama elevului din Buzau: Este bucuros pentru ca a dovedit ca a fost pedpesit pe nedrept.

Oana Tanasica, avocatul elevului: Colegiul are dreptul sa formuleze recurs in 15 zile de la comunicarea hotararii.

Baiatul vrea sa ajunga acum la Academia de Politie, pentru a apara drepturile cetatenilor.

Si un un fost elev din Olt s-a luptat in instanta cu profesorii. Si chiar cu Ministerul Educatiei.

Totul a inceput dupa ce a fost pedepsit pentru ca a cerut Primariei Draganesti-Olt decontarea abonamentului de transport pana la scoala.

Andrei Ionut Cocirlau, fost elev al Liceului "Tudor Vladimirescu": Plateam pentru 14 km 180 de lei pe luna si potrivit legii trebuia sa platim 90, adica jumatate.

A ajuns sa fie mutat disciplinar la un alt liceu. Adolescentul a dat in judecata 61 de persoane si institutii. Si a castigat.

Judecatorii au decis ca a fost mutat abuziv si are dreptul la despagubiri de peste 22 mii de lei.

Andrei Ionut Cocirlau, fost elev al Liceului "Tudor Vladimirescu": Elevul care va fi adultul de maine va putea sa plece cu incredere mai departe ca drepturile lui sunt recunsocute.

Experinta din liceu l-a ajutat sa-si aleaga drumul in viata. Acum este student la Facultatea de Drept din Sibiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img