marți, 19 martie, 2024

Doi jucatori de tenis, suspendati pe viata, pentru meciuri trucate

Distribuie:

Publicat:

Federatia italiana de tenis a decis sa suspende pe viata doi jucatori pentru trucarea de meciuri, aplicandu-le totodata amenzi in valoare de 60.000 de euro.

Potito Starace si Daniele Bracciali, care au reusit sa ajunga in top 50 mondial pe parcursul carierelor lor, au fost suspendati de ATP la finele anului 2007, Bracciali timp de trei luni, iar Starace timp de sase saptamani, din cauza unor pariuri pe meciuri de tenis.

Procuratura din Cremona a intrat anul trecut in posesia unor inregistrari care dovedeau implicarea lui Starace si Bracciali in trucarea rezultatelor unor meciuri. Conform anchetei, Bracciali a jucat rolul de intermediar intre o retea de pariori si jucatori, in timp ce Starace este acuzat ca ar fi primit bani pentru a pierde finala turneului de la Casablanca, in fata spaniolului Pablo Andujar.

Cazul italienilor nu este singular: Tenismenul rus Andrei Kumantsov a fost suspendat pe viata din circuitul profesionist al ATP, anul trecut, pentru incalcarea legilor privind pariurile si aranjarea meciurilor. Tennis Integrity Union, instanta anticoruptie din tenisul mondial, spune ca sportivul in varsta de 27 de ani a fost gasit vinovat pentru 12 acuzatii, dupa ce a comis o serie de nerespectari ale programului anti-coruptie in perioada 2010-2013.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img