marți, 19 martie, 2024

Doi mari distribuitori de energie electrica vor fi amendati de ANRE. Pana la 200.000 de lei pentru fiecare zona nealimentata

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) va amenda companiile de distributie din grupurile Electrica si Enel cu pana la 200.000 de lei pentru fiecare zona unde mai sunt consumatori nealimentati, in urma furtunii de duminica, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, presedintele ANRE, Niculae Havrilet.

Potrivit acestuia, avand in vedere ca mai sunt consumatori nealimentati, atat in cazul Enel, cat si al Electrica, aceste doua companii vor primi penalitatile mentionate.

Miercuri, la ora 12:00, in cazul E-Distributie Banat, din grupul Enel, mai erau circa 8.500 de consumatori nealimentati, din cei peste 225.000 care au avut de suferit in urma furtunii de duminica.

Pe de alta parte, Electrica nu precizeaza numarul consumatorilor nealimentati, dar a anuntat ca, in dimineata zilei de miercuri, mai erau 18 localitati afectate in zona de distributie Electrica Muntenia Nord si trei localitati in zona Electrica Muntenia Sud.

In total, la nivelul tarii, circa 500.000 de consumatori de energie au fost afectati de furtuna de duminica, potrivit Ministerului Energiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img