vineri, 19 aprilie, 2024

Doi politisti din judetul Vaslui au refuzat o mita de 10.000 de lei de la niste traficanti de tigarete

Distribuie:

Publicat:

 

Andriuta Lucian din zona Husului, impreuna cu un complice de al sau din Buzau, au incercat in seara zilei de duminica, 5 ianuarie, in localitatea vasluiana Tutova, sa mituiasca 2 agenti din cadrul Politiei Rurale nr 3 Barlad( IPJ Vaslui). Asta dupa ce au fost descoperiti cu 7.500 pachete de tigarete cu timbru de Republica Moldova .

 

Politistii Tănase Fabian Mihai și Lăcrețeanu Vicent Costel sunt felicitati acum pentru modul cum au acționat și integritatea morală de care au dat dovadă!

 

Practic, in seara zilei de duminica 05.01.2020 agenții de politie Tănase Fabian Mihai și Lăcrețeanu Vicent Costel de la Postul de Poliție Tutova, Secția de politie rurală nr 3 Bârlad, IPJ Vaslui, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în jurul orelor 20:05, au observat în parcarea de pe DE 581 două autoturisme parcate spate în spate.

 

În urma verificărilor autoturismelor au găsit un numar de 7.500 pachete de țigări din Republica Moldova, imediat au solicitat sprijin colegilor de la Poliția Municipală Bârlad. Contrabandiștii au încercat să le ofere inițial 5000 de lei drept mită, iar ulterior 10.000 de lei și bijuterii, dar agenții au refuzat.

 

În această cauză s-a procedat la indisponibilizarea celor 2 autoturisme, s-au confiscat pachetele de tigari și s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă. Totodată a fost sesizat procurorul si cu privire la aspectele săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

De precizat este faptul ca agentii de poliție sunt încadrați în Ministerul Afacerilor Interne din sursă externă în anul 2017 și și-au dorit dintotdeauna să îmbrățișeze această profesie, unul dintre ei având un model chiar în familie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img