sâmbătă, 20 aprilie, 2024

DOLIU: a murit o legenda din fotbalul romanesc

Distribuie:

Publicat:

Fostul mare international Daniel Prodan a murit la doar 44 de ani in urma unui infarct. Ambulanta a fost chemata la locuinta fostului fotbalist al Stelei si al lui Atletico Madrid in jurul orei 20:00, iar medicii au incercat sa-l resusciteze timp de aproape trei ore, din pacate fara succes. «Tragedia s-a petrecut in casa din Voluntari a fostului mare fundas tricolor. Totul s-a petrecut sub ochii sotiei sale, Licinia, care la 19.57 a anuntat Salvarea. S-a incercat tot ce este posibil, din pacate inima sa a cedat», a scris Dorin Chiotea.

Nascut la 23 martie 1972 in Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundasi pe care i-a dat fotbalul romanesc. Si-a inceput cariera de fotbalist in orasul natal, Satu Mare, si a ajuns la Steaua in 1993, ramanand in Ghencea timp de trei ani, inainte sa fie cumparat de Atletico Madrid. In 1998, Daniel Prodan se transfera in Scotia, la Rangers, intr-o tranzactie de 2,2 milioane de lire sterline, insa nu a prins niciun meci oficial aici, din cauza unei grave accidentari suferita la genunchi, la scurt timp dupa transfer.

Marele succes l-a cunoscut in tricoul nationalei Romaniei. Membru important al Generatiei de Aur, Daniel Prodan a strans 54 de meciuri sub tricolor si a participat alaturi de nationala la Campionatul Mondial din 1994 si la EURO 1996. Cu Steaua a castigat cinci titluri de campion al Romaniei, doua Cupe ale Romaniei si doua Supercupe ale Romaniei, iar in Romania a mai jucat la FC National, echipa de la care s-a retras in sezonul 2002-2003, cand avea doar 31 de ani, din cauza problemelor cu accidentarile. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img