joi, 28 martie, 2024

DOLIU! Batrana din Vaslui care a fost CONDAMNATA pentru ca si-a UCIS violatorul, a MURIT

Distribuie:

Publicat:

Profira Angheluta, batrana de 80 de ani din Vaslui condamnata la 5 ani de inchisoare dupa ce a omorat in bataie un barbat cu 22 de ani mai tanar care incerca sa o violeze, a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Apelul declarat de octogenara si de procurori ar fi urmat sa se judece la Curtea de Apel Iasi, dupa ce judecatorii din Vaslui ar fi redactat motivarea hotararii. Potrivit localnicilor, starea batranei s-a inrautatit dupa aflarea vestii ca ar putea ajunge dupa gratii. De altfel, dupa pronuntarea sentintei, Profira Angheluta declara ca se teme ca va muri dupa gratii. 

“Intr-adevar, femeia a murit la Spitalul Judetean Vaslui, unde a fost transportata cu o ambulanta, dupa ce i s-a facut rau acasa. Pe langa varsta, si condamnarea sa la inchisoare cu executare i-a inrautatit starea de sanatate”, a declarat primarul comunei Tacuta, Florin Ionel. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis pe 20 aprilie, anul curent, condamnarea la cinci ani de inchisoare a Profirei Angheluta si interzicerea drepturilor civile timp de doi ani, dupa terminarea executarii pedepsei principale. Judecatorii au retinut in sarcina octogenarei circumstanta atenuanta, apreciind ca infractiunea a fost comisa “sub stapanirea unei puternice tulburari sau emotii, determinata de o provocare din partea persoanei vatamate, produsa prin violenta, printr-o atingere grava a demnitatii persoanei”. Atat batrana cat si procurorii au atacat decizia, dosarul urma sa fie inaintat Curtii de Apel Iasi, dupa ce motivarea hotararii. In contextul decesului octogenarei, apelurile nu se vor mai judeca.

L-a lovit pe barbat cu cizmele in cap de frica sa nu o mai atace

Profira Angheluta a relatat judecatorilor Tribunalului Vaslui, cu ocazia audierii, despre cum a ajuns sa-l omoare in bataie pe barbatul care “s-a dat” la ea, profitand ca fiul batranei nu era acasa. Victima batranei de 80 de ani a fost un barbat de 56 de ani, din satul Protopopesti, comuna Tacuta, prieten cu fiul victimei, iar crima a avut loc pe 31 octombrie 2015. Fiul batranei a mers cu prietenul sau in padure sa culeaga bureti. La intoarcere cei doi barbati au cumparat o sticla de bere, pe care au consumat-o impreuna acasa la batrana impreuna cu inca un vecin. La un moment dat, fiul batranei a mers sa cumpere o sticla cu vin, iar celalalt vecin a plecat acasa. Cum barbatul de 56 de ani se afla intr-o stare avansata de ebrietate, batrana i-a cerut sa plece acasa, insa acesta a refuzat, asteptandu-si prietenul sa revina cu sticla. La un moment bat, barbatul s-a ridicat si s-a napustit asupra batranei.

Inculpata a aratat ca, dupa plecarea fiului sau, victima a inceput sa o pipaie si sa o traga de fusta. Ea i-a spus sa o lase in pace, insa victima a continuat. A inceput apoi sa traga si mai tare de haine lovind-o pe inculpata cu pumnii in piept si prinzand-o strans de mana stanga. In momentul in care a lovit-o cu pumnii in piept, inculpata a cazut la pamant, dupa care s-a ridicat si a iesit in curte pentru a striga dupa ajutor. Dupa ea a iesit si victima. Acesta fiind intr-o stare avansata de ebrietate, s-a impiedicat de pietrele din curte si a cazut la pamant. Atunci inculpata a profitat de situatie, a mers la victima, a inceput sa o loveasca cu picioarele peste cap si peste corp. A precizat ca voia sa nu se mai ridice de la pamant si ca nu a vrut sa il omoare“, au aratat procurorii in rechizitoriu.

In fata judecatorilor, octogenara si-a recunoscut si regretat faptele. Femeia a spus ca nu a avut nicio clipa intentia de a-l ucide pe barbat, insa l-a lovit cu cizmele in cap pana nu a mai putut, de frica sa nu se ridice si sa o violeze. Barbatul de 56 de ani a fost gasit inconstient in fata casei de fiu lbatranei, care a sunat la 112. Cadrele medicale sosite la fata locului au constatat insa decesul victimei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img