marți, 19 martie, 2024

Doliu in lumea artistilor! Fusese premiat dupa 50 de ani de cariera – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Lumea artistilor de la Hollywood este in doliu. Vestea mortii unuiartist talentat si foarte apreciat in lumea intreaga a fost anuntata chiar in ziua de Florii. In presa de peste hotare a  fost dezvaluita cauza mortii, iar rudele, apropiatii si fanii regretatului star au spus cate o rugaciune in memoria lui si au aprins candele pentru sufletul sau.

Harvey Sabinson, agentul care este creditat cu montarea piesei lui Eugen Ionesco, ”Rinocerii”, pe Broadway a murit din cauze naturale la domiciliul sau din Sarasota, Florida, anunta Hollywood Reporter. Regretatul artist avea 94 de ani si printre vedetele cu care a colaborat de-a lungul timpului se numara Barbra Streisand, Neil Simon si producatorul David Merrick. In 1961, la doi ani de la scrierea piesei, Sabinson este creditat cu premiera spectacolului ”Rinocerii”, de Eugen Ionesco la Longacre Theater, pe Brodway, cu Eli Wallach, Anne Jackson, Jean Stapleton si Zero Mostel, acesta din urma primind un premiu Tony pentru interpretarea rolului Jean.

Sabinson a fost onorat dupa 50 de ani de cariera cu un premiu Tony onorific. Printre montarile celebre de care este legat numele sau se numara productiile originale ale unor spectacole ca ”Finian’s Rainbow”, ”Guys and Dolls”, ”Gypsy”, ”Hello, Dolly!”, ca si zece montari ale unor texte de Neil Simon, de la ”Barefoot in the Park” la ”The Sunshine Boys”. Este cunoscut si ca producatorul care a adus la New York piese de Harold Pinter (The Caretaker) si Tom Stoppard (Rosencrantz and Guildenstern Are Dead).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img