miercuri, 24 aprilie, 2024

DOLIU in lumea fotbalului! A murit la doar 20 de ani. Un fotbalist al echipei Boavista Porto s-a stins dupa ce a pierdut “meciul” contra cancerului

Distribuie:

Publicat:

Atacantul portughez Edu Ferreira a fost diagnosticat cu cancer in luna noiembrie a anului trecut, iar azi noapte a murit intr-un spital din Porto.

Boavista ii prelungise contractul recent pentru a-l sustine in batalia cu cancerul. Jucatorul semnase cu echipa portugheza in vara lui 2016, insa noiembrie i s-a descoperit o tumoare la femurul piciorului.

La inceputul lunii decembrie, Boavista a anuntat ca i-a prelungit contractul lui Edu pana in 2019, pentru ca el sa isi poata permite tratamentul. Dar, tragic, jucatorul si-a pierdut viata chiar de Craciun.

"Astazi, o stea a mai ajuns in Rai. Odihneste-te in pace, Edu", a anuntat Boavista pe site-ul oficial. 

Vezi si DOLIU in lumea fotbalului! Un fost oficial s-a aruncat in fata trenului

 

Un fost conducator al fotbalului argentinian, Jorge Delhon, mentionat marti in cadrul unei marturii la procesul FIFA de la New York, s-a sinucis cateva ore mai tarziu, aruncandu-se sub un tren, a anuntat miercuri presa argentiniana, citata de AFP.

Jorge Delhon a fost acuzat de Alejandro Burzaco in procesul privind coruptia in cadrul FIFA, ce are loc in fata unui tribunal din Manhattan.

Cateva ore mai tarziu, el s-a aruncat sub un tren la periferia capitalei Buenos Aires, potrivit ziarelor Clarin si La Nacion.

Primul martor in cadrul procesului FIFA de la New York, Alejandro Burzaco, a descris, marti, un tablou sumbru despre coruptia din fotbalul sud-american, cu milioane de dolari mita pentru drepturile de televiziune la competitiile continentale sau pentru alegerea tarilor gazda ale Cupei Mondiale.

Burzaco a condus din 2006 si pana la inculparea lui de catre justitia americana, in mai 2015, o puternica societate argentiniana direct implicata in multiple contracte de televiziune din America de Sud.

In marturia sa, Burzaco i-a acuzat pe Delhon si pe un alt barbat, Pablo Paladino, ca au luat mita in valoare de milioane de dolari in schimbul atribuirii drepturilor TV pentru meciuri de de fotbal.

Delhon si Paladino lucrau pentru Football for All, program guvernamental din perioada cand Argentina era condusa de presedintele Cristina Kirchner. Programul se ocupa de impartirea banilor din drepturile TV pentru meciurile de fotbal din Argentina.

Burzaco, care, prin calitatea de responsabil al societatii "Torneos y Competencias", frecventa toate figurile importante ale fotbalului sud-american, a pledat vinovat in noiembrie 2015 si a cooperat cu justitia americana in asteptarea condamnarii sale. Burzaco a fost un apropiat al puternicului presedinte al federatiei argentiniene, Julio Grondona, decedat in 2014.

Interogat de procurorul Samuel Nitze, Burzaco a explicat in ce mod societatea sa a dat mita ani la rand, milioane de dolari, responsabililor Confederatiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL). Aceste milioane permiteau obtinerea sau pastrarea, in fata unei concurente feroce, a celor mai avantajoase contracte de televiziune pentru difuzarea internationala a sportului cu balonul rotund. De asemenea, valorile acestor contracte nu au incetat sa creasca in ultimii ani.

Dupa doi ani si jumatate de la arestarea spectaculoasa a responsabililor FIFA la Zurich, doar trei responsabili ai federatiilor sud-americane figureaza pe banca acuzatilor, dintre cele 42 de persoane anchetate de justitia americana in scandalul care a antrenat caderea presedintelui forului fotbalistic mondial, Sepp Blatter.

Nu mai putin de 24 de persoane au pledat deja vinovat pentru luare de mita, frauda sau spalare de bani, facand din coruptia de la varful fotbalului mondial o afacere planetara.

De o saptamana, trei persoane compar in fata unui tribunal newyorkez. Ele risca pedepse de peste 20 de ani inchisoare, potrivit agerpres.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img