joi, 28 martie, 2024

Doliu in lumea muzicala. Un celebru chitarist a murit – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Chitaristul si claviaturistul Paul Raymond, membru al grupului UFO, a murit la varsta de 73 de ani, dupa cateva zile de cand trupa incheiase o serie de concerte. Vestea a fost data sambata, pe pagina lui de Facebook, de partenera de viata a muzicianului.
 

"Trebuie sa va spun ca iubitul meu Paul Raymond a murit astazi. Medicii au incercat sa il resusciteze, initial, cu succes, apoi organismul a cedat din nou si nu au mai putut face nimic pentru el. A murit din cauza unui atac de cord. S-a bucurat de ultimele cateva saptamani in turneu cu UFO in Marea Britanie si Irlanda si abia astepta restul turneului”.
Membrii grupului UFO s-au aratat socati de veste. Pe pagina de Facebook a grupului a fost publicata o fotografie cu Raymond de la ultimul concert sustinut de muzician: „Multumim tuturor pentru mesajele de sustinere”.

Ultima data, Paul Raymond a cantat pe O2 Arena din Londra, pe 5 aprilie.
Nascut pe 16 noiembrie 1945, in Anglia, Raymond a inceput sa cante jazz in 1964 si a pus bazele trupei psihedelice Plastic Penny, in 1967. Grupul, din care facea parte si Nigel Olsson, care a fost apoi tobosarul lui Elton John, a avut un single in Top 10 UK, un cover dupa piesa „Everything I Am” a trupei Box Tops, si s-a destramat in 1968. Apoi, el a facut parte din grupul Chicken Shack, inlocuind-o pe Christine McVie, care plecase la Fleetwood Mac, insa nu a petrecut mult timp aici. A urmat Savoy Brown, cu care a cantat cinci ani, iar in 1976 i-a cunoscut pe cei de la UFO. Propunerea de a se alatura trupei a venit in 1981. A plecat in trei randuri din formatie, ultima data revenind in 2003.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img