joi, 25 aprilie, 2024

Doliu in lumea sportiva din Romania! A incetat din viata antrenorul de ”aur” al tarii – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Constantin ”Pilica” Popescu, antrenorul care a castigat trei titluri mondiale, doua cu nationala feminina de handbal in 11 si unul cu cea feminina de handbal in 7, a decedat la varsta de 90 de ani, informeaza FR Handbal, scrie news.ro.

"Primul Antrenor Emerit din istoria handbalului romanesc, cu trei titluri mondiale in palmares (1956, 1960, 1962), unul de vicecampioane (1973) si cea mai buna performanta a handbalului feminin la Jocurile Olimpice pana in prezent (locul 4), nea Pilica, asa cum ii spune lumea din sportul pe care l-a iubit si pentru care a stat intotdeauna demn, a contribuit imens si la istoria scrisa a handbalului, fiind autorul volumelor , Biblia de statistica si performanta sportiva a echipelor nationale, cluburilor si sportivilor din handbal", se arata pe site-ul federatiei.

Constantin Popescu s-a nascut in Bucuresti, la 3 septembrie 1928, si a absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport. n 1960, lui Constantin Popescu i s-a conferit titlul de „Maestru Emerit al Sportului” pentru medaliile de aur de obtinute la Campionatele Mondiale in 11 jucatoare din 1956 si 1960. In anul 2000, Constantin Popescu primeste Crucea nationala Serviciul Credincios Clasa a II-a, conferita de presedintele Emil Constantinescu prin Decretul nr. 563 din 1 decembrie 2000 „pentru obtinerea unor rezultate sportive deosebite”. Intr-o ceremonie desfasurata pe 11 iunie 2009, Constantin Popescu a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul „Meritul Sportiv" Clasa I „in semn de inalta apreciere a contributiei avute in planul pregatirii mai multor generatii de campioni […]”.
Inmormantarea va avea loc duminica, la Cimitirul Ghencea civil. Federatia Romana de Handbal anunta ca toate meciurile din competitiile interne programate in perioada 02 – 11 noiembrie 2018 vor incepe cu un moment de reculegere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img