joi, 28 martie, 2024

DOLIU in Romania! Doi copii-minune AU MURIT in avalansa din Retezat

Distribuie:

Publicat:

Doliu in sportul romanesc! Dor Geta Popescu, copilul-minune al alpinismului romanesc, se numara printre victimele avalansei care a surprins sambata un grup de sapte alpinisti sub varful Peleaga din Retezat. Doi copii, printre care si cunoscuta alpinista, si-au pierdut viata. Celalalt copil care si-a pierdut viata in avalansa este Erik Gulacsi, un alt copil minune al acestui sport. Cu doar cateva luni in urma reusise sa bata recordul de varsta al varfului Elbrus, 5642 de metri.
In varsta de 14 ani, Dor Geta Popescu este sora mai mica a Crinei Coco Popescu, si ea o alpinista de mare succes inca de la varsta copilariei. Pe 4 decembrie 2016, Dor Geta Popescu devenea cea mai tanara alpinista din lume care escaladeaza varful Giluwe (4.367 m), din Papua-Noua Guinee, cel mai inalt vulcan din Australia si Oceania, anunta Antena3.ro.
Pentru ea era al saselea din cei sapte vulcani cei mai inalti de pe fiecare continent ai Circuitului 7 Volcanoes. La 10 ani, Dor Geta Popescu a urcat pana la 5.137 de metri, pe un vulcan din Asia, al doilea cel mai inalt vulcan al Asiei, dupa Damavand (5.610 metri / Iran).
“Cu Geta am urcat pe munte de cand avea vreo sase ani. Face patru antrenamente la panoul de escalada pe saptamana, iar cand i-am propus sa mergem pe munti inalti a fost extrem de incantata”, declara in urma cu ceva timp tatal alpinistei, Ovidiu Popescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img