marți, 19 martie, 2024

Doliu national in Kargazstan. Bilantul victimelor tragediei aviatice a ajuns la 38 de ani

Distribuie:

Publicat:

Kargazstanul este marti in doliu national, dupa prabusirea, in urma cu o zi, a unui avion cargo al companiei turce ACT Airlines in apropiere de Biskek, intr-o zona locuita, accident in care si-au pierdut viata cel putin 38 de oameni, transmite AFP.

Drapelele au fost coborate in berna pe cladirile publice, iar in toate moscheile a fost tinuta o rugaciune pentru victimele accidentului.

Aeronava, un Boeing 747-400 care decolase din Hong Kong si avea ca destinatie finala orasul Istanbul, urma sa faca o escala la Biskek pentru realimentare. Aparatul a ratat aterizarea, in conditii de ceata densa, si s-a prabusit peste cateva cladiri de locuit din satul Datcha-Suu, in apropierea aeroportului din Manas, la ora locala 07:40 (01:40 GMT).

Luni, autoritatile au numarat 37 de morti, majoritatea localnici, printre care si sase copii.

Marti dimineata a fost gasit trupul celui de-al patrulea pilot, bilantul victimelor ajungand la 38, a indicat prim-vicepremierul Muhametkali Abulgaziev.

‘Nu este clar deocamdata cate persoane se mai afla sub daramaturi’, a declarat acesta, la locul accidentului, precizand ca va continua cautarea altor eventuale victime.

Treisprezece persoane ranite au fost spitalizate, a informat Ministerul Sanatatii.

Conform primelor concluzii, prabusirea a fost cauzata de o eroare de pilotaj, au declarat autoritatile kargaze, dand asigurari ca, in pofida cetii, vizibilitatea permitea aterizarea pe aeroportul Manas de langa Biskek.

In acelasi timp, Ministerul de Interne a dat asigurari ca la locul accidentului nu a fost gasita ‘nicio urma de explozibili’. AGERPRES.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img