marți, 19 martie, 2024

Donald Trump a aruncat BOMBA la intalnirea cu liderii UE: “Germanii sunt rai, foarte rai”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele american Donald Trump a criticat Germania si vanzarile sale de masini catre SUA in cursul unei intalniri joi cu liderii Uniunii Europene, sustine saptamanalul Der Spiegel in editia sa electronica de vineri, potrivit AFP.

Germanii sunt rai, foarte rai”, a spus el, potrivit publicatiei mentionate, in cadrul intalnirii sale cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu alti responsabili ai UE la Bruxelles.

“Priviti milioanele de masini pe care le vand in SUA. Oribil. Vom opri asta”, a spus el, conform “participantilor la intalnire”, relateaza Der Spiegel.
Juncker a intervenit, potrivit aceleiasi surse, pentru a apara ferm Germania, asigurand ca toti profita de relatiile de liber-schimb.

Donald Trump si Angela Merkel urmeaza sa se intalneasca vineri la summitul G7 de la Taormina, in Sicilia.

Nici cancelarul, nici Casa Alba nu au comentat pentru moment afirmatiile saptamanalului german.

Aceste dezvaluiri intervin in timp ce deplasarea presedintelui american la Bruxelles a fost de asemenea ocazia unui discurs foarte ferm al lui Trump, cerand aliatilor occidentali sa plateasca mai mult in cadrul NATO fara sa ofere asigurarile sperate privind angajamentul american in apararea Euopei.

Donald Trump, chiar inaintea alegerii sale, criticase Germania si pe Angela Merkel.
Fidel discursului sau de anti-liber-schimb, el a adoptat un ton foarte dur in special fata de excedentele comerciale germane, amenintand sa instaureze taxe vamale ca represalii.

Si Trump, dupa ce calificase totusi drept “excelenta” intalnirea sa in martie la Washington cu Angela Merkel, lansase chiar a doua zi o diatriba impotriva Germaniei, acuzata ca datoreaza “sume de bani enorme” NATO si SUA, anunta Agerpres.

La randul sau, cancelarul l-a invitat in ziua alegerii sale la Casa Alba pe omul de afaceri sa respecte valorile democratiilor occidentale, dupa o campanie marcata de derapaje si controverse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img