miercuri, 24 aprilie, 2024

Donald Trump a luat o decizie NEASTEPTATA: “Trimitem MII de soldati in Afganistan”

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea celor peste 3.000 de militari americani ce urmeaza a fi desfasurati suplimentar in Afganistan, conform strategiei lui Donald Trump, sunt in drum spre aceasta tara afectata de un razboi lung de 16 ani, a anuntat luni seful PentagonuluiJim Mattis, citat de AFP. Ministrul american al Apararii a precizat jurnalistilor ca va trimite “mai mult de 3.000” de militari in Afganistan, ce vor intari contingentul de de aproximativ 11.000 de soldati aflati deja pe teren. Mattis a justificat faptul ca nu ofera o cifra exacta spunand ca inca se analizeaza detalii iar el nu a semnat ultimul ordin de chemare.

“Majoritatea sunt in drum sau deja anuntati si as prefera sa nu dau nicio informatie suplimentara care ar putea ajuta inamicul”, a mai aratat seful Pentagonului, potrivit Agerpres.
In august, Donald Trump a revenit asupra promisiunii sale de campanie de “a parasi Afganistanul”, decizand trimiterea a mii de soldati in plus si accentuand presiunea asupra Pakistanului. Statele Unite au facut apel de asemenea la partenerii lor din NATO sa-si intareasca efectivele din Afganistan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img