luni, 18 martie, 2024

Donald Trump, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa Twitter și Facebook: AMENINȚARE a liderului de la Casa Albă

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Donald Trump a criticat sâmbătă vehement blocarea de către reţelele de socializare a unor conturi şi conţinuturi ale unor personalităţi din rândul dreptei conservatoare americane, liderul de la Casa Albă vorbind despre 'discriminare' şi calificând drept 'bolnav' comportamentul a două posturi de televiziune, relatează AFP.

Reacţia sa, consemnată într-o nouă salvă de tweet-uri matinale, survine după ofensiva lansată săptămâna trecută de giganţii internetului împotriva comentatorului american de extremă-dreapta Alex Jones, căruia i s-a tăiat accesul la Facebook şi Spotify, reţeaua Twitter blocându-i la rândul ei accesul la contul personal, dar numai pentru o săptămână. 

'Reţelele de socializare discriminează clar vocile Republicane/Conservatoare', a scris Trump pe Twitter, promiţând că administraţia sa nu va permite ca acest lucru să continue, dar nu a precizat ce intenţionează să facă. 

'Vor să reducă la tăcere opiniile multor persoane de DREAPTA, în timp ce nu fac nimic în cazul altora', a explicat în continuare preşedintele american. 

'Cenzura este ceva foarte periculos şi absolut imposibil de combătut. Dacă veţi căuta ştirile false (Fake News), nimic nu este mai fals decât CNN şi MSNBC, iar eu nu cer eliminarea comportamentului lor bolnav. M-am obişnuit cu el şi privesc (aceste posturi n.red) cu precauţie, sau nu le privesc deloc', scrie Trump într-o a doua postare. 

'Să lăsăm să participe toată lumea, bună sau rea', îndeamnă el în postarea următoare. 

Fondator al website-ului InfoWars, Alex Jones este o personalitate mediatică afiliată extremei drepte şi care s-a remarcat prin teorii ale conspiraţiei după atacul armat asupra unei şcoli din Sandy Hook, în 2012, soldat cu moartea a 26 de persoane, dintre care 20 de elevi. 

Facebook i-a suspendat cele patru pagini principale, acuzându-l pe Alex Jones că 'glorifică violenţa' şi că 'foloseşte un limbaj dezumanizant în descrierea persoanelor transgender, musulmanilor şi imigranţilor'. 

La rândul ei, reţeaua Twitter, care în numele libertăţii de exprimare în cadrul dezbaterilor publice nu s-a alăturat iniţial acţiunii împotriva lui Alex Jones, a decis totuşi marţi să restrângă accesul la contul acestuia, care poate fi consultat de internauţi, însă Jones nu mai poate timp de o săptămână să posteze mesaje.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img