vineri, 29 martie, 2024

Donald Trump l-a EXECUTAT pe omul cerut de Vladimir Putin: Ambasadorul SUA in Rusia A DEMISIONAT

Distribuie:

Publicat:

Ambasadorul SUA în Rusia, Jon Huntsman, şi-a dat demisia din postul pe care l-a deţinut din 2017, a anunţat marţi publicaţia Salt Lake Tribune, citând scrisoarea sa către preşedintele Donald Trump, potrivit dpa preluată de Agerpres.

Potrivit unor zvonuri, el ar intenţiona să candideze pentru funcţia de guvernator al statului american Utah, pe care l-a condus între 2005-2009 şi unde s-a bucurat de o mare popularitate. 

"Sunt onorat de încrederea pe care aţi avut-o în mine ca ambasador al Statelor Unite în Rusia în această perioadă istoric dificilă pentru relaţiile bilaterale", i-a scris Huntsman lui Trump.

Huntsman, un republican, avusese o atitudine critică la adresa lui Trump în prima parte a campaniei prezidenţiale din 2016, dar a devenit un apărător al preşedintelui după alegerea acestuia. 

Om de afaceri, Huntsman a fost ambasador în Singapore în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton şi în China, sub preşedinţia lui Barack Obama, ambii democraţi. A candidat fără succes la preşedinţia SUA în 2012. 

CNN a relatat în weekend că Donald Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin au discutat despre înlocuirea lui Huntsman în timpul unei convorbiri telefonice săptămâna trecută, care fusese axată oficial pe incendiile din Siberia. 

În timp ce relaţiile oficiale între SUA şi Rusia continuă să se deterioreze, inclusiv printr-o serie de noi sancţiuni instituite recent de Washington împotriva Moscovei, Trump a părut adesea să se înţeleagă bine cu Putin, ceea ce constituie o sursă de tensiune pe plan intern în SUA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img