vineri, 19 aprilie, 2024

Donald Trump neaga ca ar fi dorit ori primit vreun ajutor extern in alegeri

Distribuie:

Publicat:

Donald Trump a declarat, marţi, că nicio ţară nu a încercat să îl ajute să câştige alegerile din noiembrie, după ce un înalt oficial ale serviciilor secrete americane le-a spus legislatorilor că Rusia intervine în votul din alegerile prezidenţiale de anul acesta pentru a-l sprijini pe Trump să câştige un al doilea mandat potrivit news.ro.

"Nu vreau ajutor din partea niciunei ţări şi nu am primit ajutor din partea vreunei ţări", le-a spus Trump reporterilor la finalul vizitei în India, potrivit Reuters.

După briefing-ul din Congres, Trump l-a demis pe şeful serviciilor Joseph Maguire şi l-a înlocuit cu un apropiat al partidului său.

La conferinţa de presă de marţi, Donald Trump a negat că Maguire a fost demis din funcţie, spunând că trebuia înlocuit în baza legii.

Preşedintele a spus că va anunţa curând alegerea sa, care va avea nevoie de confirmarea Senatului.

Serviciile secrete americane au concluzionat că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016, deşi Moscova a negat acuzaţiile. La fel şi Trump.

În urmă cu câteva zile, oficiali americani au spus că, recent, Rusia a dus o campanie de dezinformare şi propagandă pentru a-l sprijini pe senatorul Bernie Sanders să devină candidatul democraţilor la alegerile de anul acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img