vineri, 19 aprilie, 2024

Doriti sa va radiati autoturismul?Aceasta este procedura

Distribuie:

Publicat:

Vi s-a furat masina, o vindeti in afara tarii sau pur si simplu nu mai vreti sa circulati cu ea? Atunci este obligatoriu sa o radiati. Iata ce pasi trebuie sa urmati.

Radierea masinii trebuie facuta la Directia Permise si Inmatriculari Auto. La dosar aveti nevoie de o cerere in care specificati motivul radierii, o fisa de inmatriculare vizata de administratia financiara de care apartineti, prin care se face dovada ca aveti achitate impozitele la zi, si de un certificat de radiere, in trei exemplare.

Pe langa acestea, atasati certificatul de inmatriculare a masinii si placutele, precum si cartea de identitate a vehiculului, in original si copie. Va trebuie si un document prin care sa dovediti ca aveti spatiu pentru depozitarea masinii.

In cazul uneia furate, mai aveti nevoie de dovada de la politie. Daca insa ati vandut masina in afara tarii, se poate da curs radierii si fara Cartea de Identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare si placute, daca se face dovada ca acestea au fost retinute de autoritatile straine la inmatriculare. Daca masina este data la dezmembrari, va trebuie documentul care atesta dezmembrarea, casarea sau predarea unei unitati specializate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img