marți, 19 martie, 2024

Dotari substantiale pentru spitalul din Barlad!

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, informeaza ca, urmare a unor proiecte de hotarare initiate la nivel local, precum si a apeulurilor publice facute la oamenii de bine, Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” a fost dotat, in ultima perioada, cu aparatura, echipamente medicale de protectie si alte materiale necesare personalului medical in aceasta perioada.

Astfel, cu fonduri de la bugetul local s-au achizitionat noua module tip container, care sunt folosite pentru amenajarea unor spatii de tratament (cinci) pentru persoanele diagnosticate pozitiv infectate cu noul coronavirus si pentru amenajarea unui nou laborator (patru) in care va fi amplasat un aparat Real Time-PCR pentru determinarea COVID-19. Totodata, tot din fonduri publice a fost cumparat si un robot performant de dezinfectie a spatiilor din spitalul barladean.

„Pe langa aceste dotari sustinute de la nivel local, a caror valoare se ridica la circa 750.000 lei, spitalul a mai primit sprijin si de la Guvern, constand in combinezoane, masti medicinale si dezinfectanti, de la Crucea Rosie, apa si sucuri, alte materiale sanitare si echipamente pentru personal de la ONG-uri, precum si donatii in bani care sunt folosite exclusiv pentru achizitionarea, in continuare, de materiale si dezinfectanti. Practic, spitalul a fost si este sustinut in continuare, atat de Primarie si Consiliul Local, cat si de la nivel central”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img