joi, 28 martie, 2024

Două organizații din sectorul silvic coc un proiect de politică publică alternativă la ce vrea Guvernul

Distribuie:

Publicat:

Asociația Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Columna, împreună cu Asociația Administratorilor de Păduri (AAP), organizează în zilele de 13 si 14 septembrie 2018 la Brașov două sesiuni de formare în politici publice adresate inginerilor silvici,  angajați ai ocoalelor silvice membre AAP sau în alte instituții din domeniul silvic; se pot înscrie maximum trei participanți de ocol sau instituție. Sesiunile au loc la sediul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov (str. Șirul Ludwig van Beethoven 1), au  o durată de 8 ore fiecare și vor fi susținute de conferențiarul universitar Marinescu Viorel.

Cele două sectiuni de formare sunt incluse în proiectul Opțiuni strategice pentru dezvoltarea durabilă a sectorului forestier derulat de Asociația Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Columna (în calitate de lider de proiect) și  Asociația Administratorilor de Păduri (în calitate de partener), derulat în perioada iunie 2018 – octombrie 2019. Bugetul eligibil al proiectului este de 936.849,27 lei, din care procent de finanțare nerambursabilă 98% și 2% contribuție proprie. Valoarea eligibilă aferentă AAP este de 142.308,40 lei (nerambursabil 139.462,23 lei; contribuția proprie 2846,17 lei).

Proiectul îsi propune realizarea unor politici publice eficiente si coerente pentru sectorul forestier, ca o alternativă la soluțiile identificate de Guvern pentru sectorul silvic. Asociația Administratorilor de Păduri e implicată în mai multe activități ale proiectului, în special în activitățile de instruire adresate personalului din ONG-uri. Astfel, cele două sesiuni de formare de la Brașov se adresează unui număr de 100 de persoane din sectorul neguvernamental. Același număr de persoane este vizat și de modulul de relații publice și comunicare – însă sesiunile de instruire vor fi susținute la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, în perioada octombrie 2018 – decembrie 2018. O altă serie de sesiuni de formare (aprilie 2019 – mai 2019) va avea loc la Săliște și are în vedere domeniul managementului de mediu; cei 25 de cursanții vor primi un atestat de manager de mediu. În sfârșit, alte module de instrucție pentru ONG-iști au în vedere noutățile legislative din domeniul forestier si domeniile conexe (100 persoane; Universitatea din Oradea; în perioada ianuarie 2019 – martie 2019) și formarea de formatori (10 persoane; Săliște-Sibiu; în intervalul august 2019 – octombrie 2019).

Ultimele două activități în care e implicată AAP sunt schimbul de bune practici cu Danemarca și Belgia (10 persoane; în perioada august – octombrie 2018), precum și promovarea politicilor publice către sectorul guvernamental prin intermediul unei campanii de strângere de semnături pentru susținerea propunerii de politici publice rezultate în urma proiectului. Documentul de politică publică final, asumat de toată echipa de proiect, va fi prezentat în cadrul unei conferințe, organizată în ultima lună de implementare, în regiunea Bucuresti-Ilfov. Ulterior, propunerea de politică publică alternativă va fi înaintată cu adresă oficială ministerului de resort.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img