joi, 25 aprilie, 2024

Doua vaccinuri diferite impotriva virusului Ebola au dat rezultate multumitoare

Distribuie:

Publicat:

Primul studiu pentru doua vaccinuri diferite impotriva virusului Ebola a relevat ca ambele pot oferi protectie de cel putin un an contra febrei hemoragice. Studiul efectuat in Liberia a inclus 1.500 de pacienti. Cei care au fost vaccinati au dezvoltat cu succes anticorpi impotriva virusului, timp de un an, scrie Rador. Experimentul demonstreaza ca ambele vaccinuri ar putea fi utilizate pentru a salva vieti, in eventualitatea unei epidemii de Ebola.

Temperatura ridicata, dureri de cap si un gat iritat sunt primele semne ca virusul Ebola intra in corp, atacand celulele sistemului imunitar. Pe masura ce boala progreseaza, ochii victimelor se inrosesc pentru ca vase mici de sange se sparg, provocand sangerare din ochi, urechi, gura si alte orificii. O persoana bolnava va suferi de dureri in tot corpul, durere abdominala cronica si voma. O iritatie apare apoi pe trunchi, extinzandu-se rapid catre cap, maini si picioare.

Perioada de incubare – intervalul dintre momentul infectarii si momentul in care primele simptome se prezinta – este cuprinsa intre doua si 21 de zile, crescand riscul extinderii bolii.

In doar cateva zile pacientul ajunge la punctul critic – momentul in care fie incepe sa isi revina, fie trece in faza fatala, febra hemoragica. Virusul se transmite prin contact cu sangele unui om sau animal infectat, lichidele biologice si organe. Odata ce febra si durerea de cap si de muschi se instaleaza, persoana infectata prezinta deja risc de contagiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img