marți, 16 aprilie, 2024

Dragnea il ataca din nou pe Ponta: “A parasit regulile prieteniei”

Distribuie:

Publicat:

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a comentat relatia cu Victor Ponta, spunand ca desi premierul este printre putinii oameni la care tine cu adevarat, relatiile dintre ei in ultima vreme par sa se fi “racit” dupa gesturile “anapoda” ale lui Ponta, cand acesta a parasit “regulile prieteniei”.

Liviu Dragnea a facut aceste comentarii pe pagina sa de Facebook, rar folosita de liderul interimar al PSD, pentru ca este “un spatiu mai degraba personal”, iar “subiectul este in primul rand unul personal”.

“Am putini prieteni la care tin cu adevarat, iar Victor e unul dintre acesti putini. (…) Am vazut in el si vad in continuare un tanar inzestrat pentru politica mare cum putini au fost. L-am secondat cu credinta, l-am sprijinit cu loialitate si am primit, pana nu de mult, acelasi tratament din partea lui. In ultima perioada insa, cand asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a inceput sa dea semne de raceala. Sunt convins ca presiunea in care a lucrat in ultima vreme l-a facut sa-si piarda calmul si echilibrul, iar acest nepretuit prieten al meu mi-a creat impresia ca, dintr-o data, ne-am racit”, a scris Liviu Dragnea, pe Facebook, adaugand ca simte ca este “vina lui” ca s-a intamplat acest lucru. “Fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit sa inteleg mai repede decat am facut-o”, a completat liderul interimar al PSD.

Social-democratul ii reproseaza, indirect, lui Victor Ponta comportamentul pe care acesta l-a avut fata de el si fata de partid dupa ce au inceput problemele in justitie ale premierului. “Am crezut ca prietenii nu se lasa unul pe celalalt in nedumerire, ca prietenii isi telefoneaza oricat de grave ar fi imprejurarile, ca prietenii isi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindca tanarul meu prieten a facut cateva gesturi anapoda, pentru ca a parasit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grabit sa-i fac reprosuri in public”, a mai scris Dragnea, care recunoaste insa acum ca era mai bine daca nu lansa aceste “reprosuri”, care porneau doar din “ingrijorarea” lui.

In acest sens, presedintele interimar al PSD il asigura in continuare pe Victor Ponta de prietenia lui, prin postarea de pe Facebook. “Prietenia mea pentru el este azi intacta. Il asigur ca, oricat de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o sa-i stau mereu alaturi cu vorba si cu fapta. Nu conteaza cine cum a votat intr-o adunare politica, nu conteaza cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiati si sper sa fim in continuare la fel de apropiati, fiindca nu se pot sterge cu buretele cei aproape sase ani de cand am pornit impreuna sa facem lucruri pe care le-am vrut mari”, a mai scris Dragnea, subliniind ca nu poate fi vorba despre tradare intre el si Victor Ponta.

“Sunt un provincial sentimental, cu pacatele si cu limitele lui, iar prietenia e o limita pe care m-am straduit mereu sa n-o incalc”, spune liderul PSD, in postarea de pe pagina sa de Facebook.

Pe de alta parte, Dragnea comenteaza si candidatura sa la sefia interimara a partidului, spunand ca nu a facut-o pentru “a regla conturi”, ci pentru ca a crezut ca asa este mai bine pentru PSD. “Eu sunt aici, partidul nu pleaca nicaieri, sentinta mea se apropie – totul, in ceea ce ma priveste e la fel ca inainte de a fi ales. Cei care vor veni dupa mine in fruntea PSD ma vor judeca dupa merit”, conchide seful interimar al PSD.

De asemenea, Liviu Dragnea a raspuns acuzatiilor potrivit carora ar fi colaborat cu “binomul DNA-SRI”. “Am mai fost acuzat ca am colaborat cu “binomul”. Orice ar insemna asta, vreau sa precizez ca am colaborat si cu DNA, atunci cand am fost anchetat, am colaborat si cu instanta, atunci cand am fost judecat si condamnat. N-am opus rezistenta, am fost sincer, m-am comportat ca un cetatean responsabil si acum, in timp ce astept sentinta de la Inalta Curte, va asigur pe toti ca voi fi la fel de cooperant”, mai scrie Dragnea.
Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img