vineri, 19 aprilie, 2024

Dragnea: Plangerea penala impotriva premierului Dancila, o tentativa de lovitură de stat

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea a declarat, joi, ca plangerea penala impotriva premierului Dancila este "o tentativa de lovitura de stat" si o actiune "violenta, nedemocratica a lui Iohannis si a celor care il sustin". Ulterior, Liviu Dragnea a amintit ca presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie cu premierul Dancila in cadrul careia i-a cerut sa colaboreze doar cu el si sa se "rupa de partid".
Klaus Iohannis este beneficiarul total al actiunilor statului paralel

Liviu Dragnea a afirmat, joi, ca presedintele Klaus Iohannis este "beneficiarul total al actiunilor statului paralel", aceste declaratii venind in contextul in care seful statului a cerut din nou demisia premierului, iar Ludovic Orban a facut plangere penala impotriva Vioricai Dancila.

"Klaus Iohannis este beneficiarul total al actiunilor statului paralel si vrea sa perpetueze aceasta situatie pentru ca, asa cum a spus acum ceva timp, se simte confortabil. Cred ca se simte confortabil si cu cele sase case, cred ca se simte confortabil si cu faptul ca instanta a dovedit ca unele case le-a furat, le-a obtinut prin acte falsificate", a spus Liviu Dragnea la Romania Tv.
Liviu Dragnea s-a referit si la scrisoarea a spus ca in sesizarea penala facuta de Ludovic Orban impotriva premierului Dancila sunt mai multe neadevaruri.

"Tot ceea ce este scris in acea mizerie denumita sesizare penala este neadevarata. Nu exista date s-au informatii inexacte transmise presedintelui Romaniei, asta este o minciuna. Este o mizerie, de asemenea, sa te gandesti ca poate fi considerata inalta tradare o vitizita intr-un stat.Nu poti sa vorbesti de uzurpare de calitati oficiale cand se duce acolo in calitate de prim-ministru. Este clar ca este o facatura", a mai spus Dragnea.

Iohannis i-a spus doamnei prim-ministru sa colaboreze doar cu dumnealui

"Am avut o discutie cu doamna prim-ministru putin mai devreme, am trecut pe la guvern. Mi-a spus un lucru care confirma ceea ce am spus mai devreme. Acum ceva timp, presedintele Iohannis i-a spus doamnei prim-ministru sa colaboreze doar cu dumnealui pentru ca o sa ii fie bine si, incet incet, sa se rupa de partid pentru ca altfel o sa fie singura care plateste. Ori asta arata ca acest om nu are niciun fel de legatura cu Constitutia. Constitutia este considerata facultativa de dumnealui. Nu are decat interese pur personale, nici macar politice. Tot acest plan are ]n vedere destabilizarea Romaniei. Nu putem sa stam toti spectatori in fata unui om care e in stare sa arunce in aer aceasta tara doar pentru ca primul ministru nu a acceptat sa ii devina o sluga credincioasa", a spus Liviu Dragnea la Romania Tv.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, joi, in Bulgaria, ca afirmatiile potrivit carora premierul ar face bine sa faca ce i se spune s-au referit doar la demisie, precizand ca nu au fost amenintari. Seful statului a anuntat ca isi mentine opinia privind demisia Vioricai Dancila.

Dragnea, despre plangerea penala impotriva premierului Dancila: O tentativa de lovitura de stat

"Este o plangere penala a lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealta jalnica. Nu mintea lui a hotarat asta, ci este operationalizarea amenintarii domnului Iohannis la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dancila. Cand eu am spus luni ca este o amenintare de tip mafiot, m-a contrazis. Realitatea dovedeste ca am avut dreptate. Nu faci ce ti se spune, iti facem plangere penala si te trimitem la Politia Politica. Ce vreau sa spun deocamdata este ca acesta este un demers care inseamna o tentativa de lovitura de stat si anume preluarea puterii intr-un mod nelegitim, pentru ca asta a urmarit tot timpul. Domnul Iohannis, avand experienta cu cele sase case, vrea sa ia si Palatul Victoria in folosinta proprie", a spus Liviu Dragnea.

Presedintele PSD mai spune ca in Codul penal exista un articol care se refera la inducerea in eroare a organelor judiciare si "persoana care face o plangere penala, reclamand presupuse fapte care ar incalca legea penala, dar stiind ca ele sunt neadevarate, aceasta este infractiune care se pedepseste cu inchisoarea".

"Vreau ca toata lumea sa inteleaga ca orice persoana, orice functionar public, care se va implica in continuare in acest demers, va fi de fapt complice la aceste doua posibile infractiuni. Este aceeasi dorinta, acelasi plan cu alte instrumente, din 2015, si anume acela de a prelua Guvernul, fara sa castige alegerile, de catre Iohannis si de catre uneltele lui politice. Nu vom ceda, pentru ca este de fapt o actiune violenta, nedemocratica, neconstitutionala a lui Iohannis, a celor din Parlament si a celor care il sustin de a bloca un guvern care a adus si care aduce bunastare in continuare si de a instala probabil un guvern care sa taie salariile romanilor, cum le-a taiat si predecesorul sau in 2010", a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea, avertisment pentru Iohannis: Nu suntem un partid format din oameni blegi sau fricosi

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, ca premierul Viorica Dancila are ”sustinere totala” din partea colegilor de partid si a afirmat ca PSD ”nu este un partid format din oameni blegi, fricosi si care stam cu capul plecat ca sa-l taie Iohannis sau slujile lui”.

”Prim-ministrul are sustinere totala din partea noastra. Nu a facut absolut nimic din ceea ce, in aceasta plangere, e scris. Toata lumea de buna credinta intelege exact ce este in spatele acestui demers si vom merge in continuare. Nu o sa tacem si o sa si actionam. Aceasta actiune este neconstitutionala, pentru ca este o tentativa de lovitura de stat. Nu exista niciun fel de sambure de adevar in ceea ce e prevazut in acea plangere. Am vorbit deja cu juristii si trebuie sa ne gandim serios daca nu pot fi facute plangeri penale impotriva celor care fac astfel de plangeri”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus ca presedintele Klaus Iohannis nu poate avea relatii institutionale corecte.

”Eu doar constat cu amaraciune si dispret ca ceea ce am spus noi se adevereste, ca presedintele Iohannis nu poate lucra cu nicio institutie daca nu ii e aservita. Deci poate lucra doar cu oameni care sunt aserviti, cu institutii care ii sunt aservite total. Nu poate avea o relatie institutionala. Vrea sa conduca si guvernul, vrea sa conduca si parlamentul, vrea sa conduca si procurorii, vrea sa conduca si instantele, vrea sa conduca tot ce misca in aceasta tara. Cand ii faci plangere penala unui prim-ministru ca isi exercita atributiile, e clar pentru orice vrea sa inteleaga ca nu se doreste ca aceasta guvernare sa duca la capat un program care a produs rezultate bune si produce in continuare rezultate bune”, a adaugat presedintele PSD.

El a tinut sa atraga atentia sefului statului.

”Noi nu vorbim de suspendarea premierului. Sa nu credeti ca noi suntem un partid format din oameni blegi, fricosi si care stam cu capul plecat ca sa ni-l taie Iohannis sau slujile lui. Categoric nu. Eu vorbesc de acest demers care nu are nicio legatura cu politica, cu bunul simt, cu Constitutia si cu dorinta afisata si spusa de cooperare institutionala. Asta nu are nicio legatura cu statul de drept. Aceasta actiune este anticonstitutionala. Nu vorbim acum despre suspendare, dar se pare ca dorinta noastra de a construi un dialog si o pace politica in Romania nu sunt luate in seama, pentru ca nu se doreste”, a conchis Dragnea, precizand ca nu se pune problema suspendarii din functie a presedintelui Iohannis.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iasi, ca a sesizat Parchetul General „in calitate de cetatean” de faptul ca Viorica Dancila si Liviu Dragnea au difuzat informatii cu caracter secret. Plangerea este si pentru uzurpare functie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am depus o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind anumite fapte comise de Viorica Dancila si Liviu Dragnea legat de pregatirea, adoptarea si aducerea la cunostinta opiniei publice si ce s-a intamplat legat de memorandum. Am depus sesizarea in calitate de cetatean al Romaniei. Am considerat demersul o obligatie morala. Niciodata nu am acceptat sa fiu pasiv la lucrurile care afecteaza Romania. Risca sa distruga orice credibilitate a Romaniei pe plan extern. Risca sa puna in pericol interesele fundamentale ale tarii. Sesizarea ii vizeaza pe Viorica Dancila si pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obisnuiti sa se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele tarii", a spus Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img