joi, 28 martie, 2024

Dragnea, Tariceanu, Udrea, Mazare, Piedone, Sova, Gabriel Oprea. Pe cine salveaza OUG privind moficarea Codurilor penale

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, se numara printre cei care ar putea beneficia in urma ordonantelor adoptate marti seara tarziu de Guvern.

Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu, intr-un dosar in care prejudiciul este sub 200 de mii de lei, adica sub pragul de la care se considera infractiune.

Pe langa el, sunt multi altii, majoritatea membrii de partid sau fosti si actuali parlamentari, dar si primari sau presedinti de Consilii Judetene.

Calin Popescu Tariceanu, Elena Udrea, Ioana Basescu, Radu Mazare, Nicusor Constantinescu sunt nume care se gasesc pe lista celor care ar beneficia de clementza, spun jurnalistii de la HotNews. In prezent, se afla in lucru la DNA 2.151 de dosare, avand ca obiect infractiuni de abuz in serviciu.

Principalul argument care a stat la baza deciziei luate marti seara de Guvern a fost ca inchisorile sunt supra-aglomerate, spune Ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Lista celor care vor beneficia de pe urma acestei decizii este insa foarte lunga, de la persoane care au avut sau inca detin functii importante in stat si pana la fosti sau actuali politicieni.

Florin Iordache: “Ordonanata si legile nu sunt facute pentru oameni politici.”

Datele jurnalistilor de la HotNews il contrazic insa pe Ministrul Justitiei. De pilda, seful Camerei Deputatilor, presedintele PSD Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu si de instigare la fals intelectual in dosarul in care este trimis in judecata alaturi de fosta sotie, Bombonica Prodana.

Ministrul Justitiei nu a raspuns nimic cand a fost intrebat daca Dragnea scapa de dosar odata cu ordonanta de urgenta.

Gabriel Oprea a fost acuzat anul trecut de procurorii anticoruptie de abuz in serviciu in dosarul fondurilor operative de la DIPI. Oprea era la vremea respectiva Ministru de Interne.

Pe numele Elenei Udrea sunt deschise la DNA mai multe dosare in care este cercetata pentru abuz in serviciu. Fost deputat si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Udrea este acuzata de abuz in serviciu alaturi de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton.

Fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, Ioana, a fost acuzata anul trecut de procurorii anticoruptie de complicitate la abuz ins erviciu si complicitate la spalare de bani, in dosarul privind finantarea campaniei prezindentiale din 2009 a lui Traian Basescu, POTRIVIT STIRILEPROTV.RO.

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, este si el acuzat de abuz in serviciu. si a fost trimis in judecata in mai 2016, dupa incendiul din Colectiv.

Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Alina Bica, Tiberiu Nitu, Titus Corlatean, Marian Vanghelie, Dan Sova, Aristotel Cancescu, Ioan Adam, Eugen Bejinariu, Sorin Oprescu sunt, de asemenea, doar cateva dintre persoanele care ar beneficia de clementa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img