luni, 18 martie, 2024

DRAMATIC: Ti-a facut semnul crucii, apoi am simtit cum sufletul Tau se inalta. Dadule, acum ai scapat!

Distribuie:

Publicat:

Alex Hogea, cea de-a 60-a victima a tragediei Colectiv, in urma careia au murit 64 de persoane, s-a stins pe 22 noiembrie 2015. Alex era student la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Nu s-a schimbat nimic. A ramas doar durerea care ii incearca pe cei care inca ii asteapta pe cei plecati sa se intoarca acasa, de care se agata cu disperare de a nu-i pierde din amintiri, asa cum facem noi, ceilalti. Macar o farama de-am simti din aceasta durere, ar fi de ajuns sa avem destula putere sa schimbam ceva, pentru cei ce vin, in memoria celor ce-au fost. Cititi!

„Salut, Dragul nostru Baiat, Mandrie a vietii noastre!
2 ani…Sambata, 21 noiembrie 2015, fiind sarbatoare – Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, am mers dimineata la Biserica Ortodoxa Romana din Viena. La sfarsitul slujbei, preotul a inceput sa le vorbeasca oamenilor care umplusera biserica despre semnificatia acestei sarbatori. La un moment dat vorbele lui m-au tulburat: “ Sa-L iubiti pe Dumnezeu mai mult decat pe copiii vostri!” “Sa nu va suparati daca Dumnezeu va cheama copiii la El, deoarece Dumnezeu vi i-a daruit!”.

Simteam ca preotul vorbea doar cu mine incercand sa-mi transmita ceva.
Am plecat nedumerit catre spital unde am aflat ca, desi erai stabil, starea Ta se deteriorase. Am incercat sa Te incurajam si Te-am rugat , cu lacrimi in ochi, sa rezisti. Spre seara, ne-am indreptat catre apartamentul in care eu si mami ne petreceam noptile, incercand sa nu ma mai gandesc la semnificatia celor intamplate in biserica.

Peste noapte Te-am visat, pentru prima oara de la incendiu: Alergam pe un hol ingust si intunecat, lovindu-ma permanent de peretii reci, cautand cu disperare o usa. Cand am ajuns in dreptul ei, am deschis-o, iar in fata mea a aparut o camera lunga aflata in semiintuneric, in care erau doar 2 paturi metalice de spital ce nu aveau nici macar saltea. Te-ai ridicat din patul din dreapta, si mi-ai spus: “ Gata tati, am scapat! Uite, sunt bine! Da-mi, te rog, ceva de mancare ca mi-e foame rau!”. Erai dezbracat complet si foarte slab.

M-am trezit brusc cu speranta ca a doua zi voi primi vesti bune despre Tine. Dar, pe la 8.30 dimineata, am primit un telefon prin care eram chemati urgent la spital. Acolo, am stat cu Tine cam o ora si jumatate, timp in care Ti-am povestit multe mangaindu-Te pe picior, Ti-am cerut iertare pentru tot ce am gresit, Ti-am spus ca Te iubesc si Te-am pupat usor pe frunte. A venit preotul, a citit rugaciuni, Ti-a facut semnul crucii si apoi am simtit cum sufletul Tau se inalta. Cu inima impietrita de durere, am soptit timid “Dadule, acum ai scapat!”
Era 22 noiembrie 2015, ora 11.17……………….

Ai grija de Tine, Baiatul nostru Luminos!
Ai grija de noi, Ingerul nostru Calauzitor!”,  a scris Narcis Hogea pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img