News Flash:

Drumul de acasa la serviciu si inapoi, considerata munca si platita ca atare

12 Septembrie 2015
1004 Vizualizari | 1 Comentarii
Lucratorii mobili care nu au un punct fix de lucru ar putea sa fie platiti pentru timpul cat calatoresc de acasa pana la primul loc de interventie si la sfarsitul zilei, de la ultimul loc unde au prestat activitatea pana acasa.

Astfel, timpul petrecut cu transportul de la si catre locuinta, la inceputul si sfarsitul zilei de munca, ar putea fi perioada efectiva de lucru si remunerata ca atare, in conformitate cu o decizie recenta a Curtii Europene de Justitie.

Citeste si  Probleme mari cu fondul de pensii. Deficitul este tot mai mare

Companiile cu angajati precum electricieni, instalatori pentru reteaua de gaze, reprezentanti de vanzari, personal de ingrijire, vor fi in situatia de a incalca legislatia Uniunii Europene, daca au renuntat la un sediu regional sau local, de exemplu.

Instanta suprema de justitie din UE a adoptat o decizie in acest sens, intr-un caz privind Tyco, o companie spaniola de sisteme de securitate. CEJ argumentat ca a protejat "sanatatea si siguranta" lucratorilor, respectand Directiva UE pentru timpul de munca.

"Faptul ca muncitorii incep si termina calatoriile la casele lor provine din decizia angajatorului de a elimina birourile regionale si nu din dorinta lucratorilor insisi", se arata in hotararea CEJ

"Cerandu-le sa poarte povara alegerii angajatorului ar fi contrar obiectivului de protectie a securitatii si sanatatii lucratorilor urmarite de directiva, care include necesitatea de a garanta lucratorilor o perioada minima de repaus".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

adi  | #3433
Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: montidolf_23@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0979 (s) | 35 queries | Mysql time :0.039505 (s)