joi, 28 martie, 2024

Drumurile, cosmarul vasluienilor

Distribuie:

Publicat:

Este binecunoscut faptul ca drumurile comunale ori chiar judetene sunt inghitite de noroaie, tronsoane, transee, fapt care impiedica pana si interventia autospecialelor serviciilor de urgenta care nu reusesc sa ajunga sa ofere ajutor celor care ii solicita.

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vaslui
motiveaza problema, in unele cazuri, drept prea costisitoare .
“Sunt drumuri care sunt circulate toamna la culesul recoltei ori primavara. Atat!Daca acel drum trece prin camp pe o lungime de 20 de kilometri, este nejustificata si costisitoare investitia. Fondurile sunt insuficiente si din aceasta cauza acordam atentie in principal acelor artere care fac legatura intre doua drumuri judetene si care sunt intens circulate. Imediat ce vremea va permite vom trece la reabilitarea infrastructurii. Drumurile din asfalt sau cele din piatra vor beneficia de lucrari. Unele s-au deteriorat in sezonul rece. Piatra a fost imprastiata in santuri, au aparut si gropi”, au declarat oficialii CJ  Vaslui.

Exista situatii in care pentru pietruirea unui drum este necesara suma de 50.000 de lei, in timp ce bugetul anual al unei comune este de 450.000 de lei.

Nici la oras situatia nu este tocmai roz. Toate orasele judetului Vaslui se confrunta cu noroi si apa in cartierele marginase. Autoritatile blameaza si locuitorii pentru ca nu si-au facut santuri de scurgere a apei .

Desi in ultimii doi ani, s-au modernizat aproape 200 de kilometri de drumuri, Vasluiul ramane la stadiul cu cea mai proasta infrastructura, cu nu mai putin de 51% din drumuri nu au fost niciodata asfaltate.

Potrivit datelor furnizate de CJ Vaslui, drumurile de pamant reprezinta 40% dintr-un total de 873 de kilometri de drumuri comunale. 

Din cei 938 de kilometri de drumuri din judet, 348.43 de kilometri au beton asfaltic 37%,  20.62 de kilometri sunt din beton de ciment in proportie de 2% si 95.36 de kilometri din imbracaminte asfaltica usoara doar 10%.

Mai precis, 49% reprezinta proportia drumurilor modernizate, in vreme ce restul sunt drumuri pietruite si de pamant. Alteori, sunt situatii in care pana si vara accesul cu masina este o reala aventura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img