joi, 28 martie, 2024

Drumurile judetene sunt prioritatea CJ VASLUI in anul electoral 2016

Distribuie:

Publicat:

Extinderea retelei de drumuri judetene este una dintre prioritatile conducerii Consiliului Judetean (CJ) Vaslui pentu anul 2016. Potrivit declaratiei presedintelui institutiei, Dumitru Buzatu, se are in vedere atat legarea centrelor de comuna de drumuri deja asfaltate, acolo unde arterele sunt deteriorate si nu exista astfel de legaturi, cat si demararea unui proiect de anvergura care presupune amenajarea unui drum judetean care sa lege practic judetul.

 Este vorba despre drumul Barlad-Alexandru Vlahuta-Poienesti-Laza-Zapodeni-Danesti-Codaesti. „Acesta este un proiect foarte important pentru judetul nostru. Vorbim de reabilitarea a peste 100 de kilometri de drum, valoarea aproximativa a lucrarilor fiind de peste 30 de milioane de lei”, a declarat presedintele CJ Vaslui. Totodata, se are in vedere reabiliatrea drumului judetean 84 Husi-Ghermanesti.

Dumitu Buzatu sustine ca in 2016 va fi construit la Ghermanesti un centru de zi, avandu-se in vedere si o serie de investitii pentru punerea in valoare a apelor termale din zona, cunoscute pentru efectele benefice. si la capitolul sanatate, investitiile derulate de CJ Vaslui vor continua in 2016, printre prioritati aflandu-se reabilitarea corpului 2 al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, in care functioneaza sectiile de Psihiatrie si Boli Infectioase.

„Investitiile pentru reabilitarea spitalului se ridica la aproximativ 30 de milioane de lei. Practic se va construi totul de la zero, deoarece terenul din zona ne permite. Noi am predat spitalul autoritatilor locale si lucrarile vor fi realizate in parteneriat cu Primaria Vaslui. Vom face un spital moder si cu toate dotarile necesare, dar ne vom ocupa si de amenajarea spatiului din jurul spitalului, unde vom face un parc cu spatii de recreere atat pentru bolnavi cat si pentru apartinatori”, a mai spus Buzatu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img