vineri, 19 aprilie, 2024

Dulceata din flori de salcam fara zahar

Distribuie:

Publicat:

Parfumata si aromata, dulceata de flori de salcam poate astampara usor pofta de dulce. Iata cum puteti sa preparati o dulceata de flori de salcam fara zahar:

Ingrediente
500 grame de flori de salcam
400 grame de apa
523 grame gelifiant Green Sugar (un gelifiant pe baza de indulcitor din stevia rebaudiana)
zeama de la o lamaie mare sau de la doua mai mici

Mod de preparare
1. Alegem florile de salcam si le spalam foarte bine in mai multe ape.
2. Punem o oala mare pe foc si cand aceasta incepe sa fiarba adaugam florile de salcam si le fierbem doua, trei minute dupa care le scoatem din apa fierbinte, le clatim bine cu apa rece si le lasam la scurs.
3. Separat punem intr-o craticioara 400 ml de apa si adaugam 523 de grame de Green Sugar gelifiant. Amestecam bine si apoi punem craticioara pe aragaz, la foc mic ca sa se topeasca lent gelifiantul.
4. Cand gelifiantul s-a topit si siropul a inceput sa se ingroase adaugam cele 500 de grame de flori de salcam fierte in prealabil.
5. Lasam sa fiarba impreuna cu gelifiantul, amestecand din cand in cand, pana cand observam lichidul a scazut si dulceata/gemul s-a legat.

6. Cat timp fierbe dulceata pe foc, spalam cateva borcane si le sterilizam in cuptorul incins la 150 grade pentru cinci minute.
7. Punem dulceata fierbinte in bocanele sterilizate in prealabil si asezate pe un suport de metal ca sa nu se crape cand se adauga dulceata fierbinte.
8. Inchidem capacele, intoarcem borcanele cu gura in jos si apoi le acoperim cu paturi, astfel incat sa se raceasca lent. Se depoziteaza in camara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img