sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dupa produsele congelate contaminate cu Listeria, acum mere infestate cu pesticid. Unde? La Lidl

Distribuie:

Publicat:

Lidl este un supermarket cu preturi mici, tocmai de aceea este preferat de multi romani, care-si pot umple cosurile de cumparaturi cu mai putini bani decat la alte magazine de gen. Doar ca, de ceva vreme, anunturile privind infestarea unor alimente pe care acest supermarket le comercializeaza sunt foarte dese.

Daca in urma cu o scurta perioada de timp romanii erau avertizati ca legumele congelate din pungi produse de o anumita companie sunt infestate cu Salmonella, acum specialistii Autoritatii nationale pentru siguranta Alimentelor au descoperit in urma unor controale de rutina efectuate in reteaua Lidl ca in produsul „Mere verzi”, sortimentul Golden Delicious, exista o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisa de lege. Aceste mere sunt vandute consumatorilor de aproximativ o saptamana.

Vezi si: Mai multe produse congelate comercializate de Auchan, suspectate a fi contaminate cu Listeria! Nu le consumati!

Devin din ce in ce mai jenante anunturile acestui supermarket prin care consumatorii sunt rugati sa nu consume merele si sa le aduca inapoi, pentru ca le vor fi returnati banii. Ce ziceti, domnilor manageri, sa acoperiti si cheltuielile de spitalizare sau costul medicamentelor al celor care se imbolnavesc din cauza alimentelor pe care le puneti in rafturile magazinului?

Clorpirifos poate provoca simptome precum lacrimare, salivatie, secretii bronsice, contractrarea pupilelor, eruptii, diaree sau spasme musculare. In cazul unor grupe de persoane (gravide, copii, persoane in varsta sau cu un sistem imunitar scazut) pot aparea simptome severe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img