vineri, 19 aprilie, 2024

Dureri generate de obezitate

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea oamenilor care se lupta cu kilogramele în plus se confrunta cu dureri de spate. Greutatea excesiva nu reprezinta cauza principala a durerilor de spate, dar cu siguranta agraveaza aceste dureri din cauza presiunii puse de fiecare kilogram pe coloana vertebrala. Persoanele obeze se confrunta cu grasimea în exces depusa de obicei în zona abdomenului. Acest lucru creste presiunea la nivelul portiunii inferioare a spatelui si determina dureri ale muschilor spatelui. Mai mult decat atat, grasimea acumulata în zona abdomenului determina si accentuarea curburii coloanei lombare si implicit dureri la nivelul zonei cervicale a coloanei. Kilogramele în plus duc si la degenerarea discurilor intervertebrale, favorizand aparitia osteoporozei si a durerilor de spate.

Sedentarismul este o alta cauza a durerilor de spate întalnite în randul persoanelor obeze. Majoritatea persoanelor care se confrunta cu kilograme în plus nu sunt foarte active si nu fac exercitii fizice din cauza oboselii sau a dificultatilor de respiratie cu care se confrunta. Lipsa exercitiilor fizice are efect negativ asupra tonusului muscular si asupra stabilitatii la nivelul muschilor spatelui. Masa musculara devine din ce în ce mai slabita, muschii nu mai au capacitatea de a proteja coloana vertebrala iar durerile de spate vor începe sa se instaleze cu timpul.

Însa, obezitatea nu provoaca doar dureri de spate, ci si afectiuni precum boli cardiace, diabet, accident vascular cerebral sau cancer de colon. Este important ca persoanele obeze sa învete sa îsi protejeze sanatatea si sa elimine cauza tuturor durerilor. Daca te numeri printre persoanele cu kilograme în plus si vrei sa scapi de durerile de spate, iata ce ar trebui sa faci: Adopta un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata, un aport caloric redus si multa miscare fizica. Poti începe cu 20-30 de minute de plimbare prin parc sau cu un sport preferat cum ar fi înotul, aerobicul sau chiar alergarea usoara. Adopta o postura corecta care îti solicita mai putin coloana vertebrala si muschii. Ai grija de musculatura spatelui si încearca în fiecare zi sa îti întaresti muschii abdominali si cei ai spatelui prin diverse exercitii fizice. În concluzie, obezitatea este o afectiune care îti poate afecta atat sanatatea, cat si calitatea vietii. Cu cat ai mai multe kilograme în plus, cu atat acestea îti vor crea mult mai multe probleme si dureri de spate. Încearca sa introduci treptat în rutina ta zilnica obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa scapi de kilogramele în plus si sa scapi de presiunea de la nivelul coloanei vertebrale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img