miercuri, 24 aprilie, 2024

E buna pentru sanatate, dar tine departe soarecii, paianjenii si insectele de casa

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca cele mai multe sunt inofensive, unele insecte pot sa creeze probleme in casa si sa genereze tot soiul de fobii. De exemplu, poate cunosti sentimentul de frica sau dezgust care te incearca de fiecare data cand vezi un paianjen, un soarece sau un gandac. Nimeni nu iti doreste sa ii aiba pe langa casa si incearca sa gaseasca tot felul de solutii pentru a-i indeparta. In cazul in care nu vrei sa mai folosesti tot soiul de solutii toxice pentru a tine departe soarecii, paianjenii si insectele de casa ta, acum ai si o alternativa naturala la care nu te-a fi gandit niciodata.

Fie ca stai la casa sau la bloc, paianjenii si insectele pot sa fie o adevarata problema, iar daca vrei sa scapi de ei poti sa apelezi la o planta pe care o gasim peste tot. Specialistii sustin ca este foarte puternica, iar in acelasi timp nu mai trebuie sa-ti faci griji in privinta mirosului care poate sa fie degajat de substantele toxice.

Este vorba despre cunoscuta menta cu care suntem obisnuiti cu totii, insa nu ii cunosteam aceste proprietati.

Potrivit site-ului healthylifevision.com, menta este planta care tine departe soarecii, paianjenii si insectele de casa ta. Ea este frecvent folosita in bucatarie, insa se pare ca are si aceasta proprietate mai putin cunoscuta.

Prin urmare, planteaza menta in curte sau pune in ghivece in casa pentru a beneficia de efectul ei protector. De asemenea, poti sa faci o infuzie puternica din frunze de menta pe care sa o torni intr-un recipient cu pulverizator. Astfel, vei putea sa pulverizezi la colturi sau in locurile intunecate pentru a indeparta insectele. 

In plus, nu mai trebuie sa-ti faci probleme ca ai folosit o substanta toxica despre care nu stii ce efecte adverse poate sa aiba in cazul folosirii indelungate. Mirosul proaspat de menta este un alt avantaj pe care il vei resimti, deoarece casa ta va fi inmiresmata cu aceasta aroma. 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img