marți, 16 aprilie, 2024

E considerat cel mai performant sistem de invatamant din intreaga lume. 5 secrete ale sistemului de educatie din Japonia

Distribuie:

Publicat:

Nu mai este un secret faptul ca, in Japonia, educatia este tratata cu o deosebita atentie. In societatea nipona, 98% dintre tineri sunt absolventi, iar rata analfabetismul este aproape inexistenta. 

Sistemul de invatamant japonez se afla de zeci de ani in fruntea clasamentelor mondiale, iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le invata elevii in scoala este responsabilitatea. 

Copiii sunt invatati sa devina responsabili, iar una dintre lectiile valoroase pe care le primesc incepe prin servirea meselor in clasa sau curatenia in incinta scolii. 

Conform BrightSide.me, sistemul de invatamant nipon se bazeaza pe reguli stricte. Mai jos iti prezentam "cinci secrete" ale celui mai performant sistem de invatamant din intreaga lume. 

Dezvoltarea caracterului este pe primul loc: 

Elevii japonezi nu sustin examene inaintea de implinirea varstei de zece ani. 

In primii trei de scoala, obiectivul este ca micutii sa invete bunele maniere si sa isi dezvolte caracterul. Elevii sunt educati sa fie blanzi cu animalele si sa respecte natura si persoanele din jur. 

In plus, elevii japonezi sunt invatati sa fie generosi si ajutati sa isi dezvolte latura empatica si compasiunea. 

Elevii isi curata singuri clasele.

In institutiile de invatamant japoneze, elevii isi curata singuri salile de clasa, cantina si toaletele. Acestia sunt impartiti in grupuri si le sunt atribuite sarcini.

Astfel, elevii invata sa fie responsabili, sa lucreze in echipa si ajung sa pretuiasca mai mult curatenia.

Mesele de pranz au un meniu standard. 

Masa de pranz a elevilor japonezi este stabilita de bucatari calificati si medici. Toti elevii mananca in clasa, alaturi de profesorul lor, iar meniul este unul echilibrat si sanatos. 

Elevii trebuie sa poarte uniforma. 

Decizia de purta uniforme in scoli contribuie la eliminarea barierelor sociale in randul elevilor. Mai mult decat atat, purtarea uniformelor scolare ajuta la promovarea unui sentiment de comunitate. 

Un singur test decide viitorul elevilor. 

Dupa terminarea liceului, elevii japonezi trebuie sa sustina un examen care le va decide viitorul. Colegiile japoneze au o medie minima de admitere, iar daca elevii reusesc sa obtina un punctaj bun, au sansa de a urma cursurile institutiei respective. 

Concurenta este foarte mare, doar 76% dintre absolventii de gimnaziu reusind sa obtina admiterea la liceu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img