joi, 25 aprilie, 2024

E dovedit: Renuntarea la alcool iti imbunatateste starea mentala

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu publicat in CMAJ a analizat date obtinute de la aproape 10.400 de participanti din Hong Kong si peste 31.000 de participanti din Statele Unite ale Americii.

Rezultatele studiului au dezvaluit faptul ca barbatii si femeile care au fost abstinenti in privinta alcoolului de-a lungul intregii vietii au raportat cel mai ridicat nivel al sanatatii mentale iar persoanele care il consumau cu moderatie au dezvaluit ca starea mentala li s-a inmbunatatit dupa ce au renuntat la el.

„Studiul nostru reprezinta o dovada care sugereaza ca recomandarea consumului moderat de alcool este una benefica pentru o dieta sanatoasa”, a declarat co-autorul studiului, Michael Ni, asistent profesor la Universitatea din Hong Kong, potrivit gandul.info. „Renuntarea la alcool, chiar si atunci cand e consumat moderat, reprezinta un factor favorizant in imbunatatirea starii de sanatate atat in randul chinezilor, cat si in randul americanilor”, a continuat acesta.

Studiul nu a inclus si persoanele care consumau alcool in exces, ci persoane care consumau in mod moderat: in medie, 14 bauturi pe saptamana, in cazul barbatilor, si 7 bauturi pe saptamana, in cazul femeilor. Femeile care au renuntat la consumul de alcool au aratat imbunatatire mai mare a starii mentale comparativ cu persoanele care au fost abstinente intreaga viata, insa in cazul barbatilor nu a fost descoperit acest lucru.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img