joi, 25 aprilie, 2024

Ea este Andreea Cepoi! Mama primarita PSD, fata performante ZERO. Tupeul si aroganta, singurele calitati ale directorului din prefectura Vaslui

Distribuie:

Publicat:

@O veche vorba spune ca daca esti …nepriceput, mai bine stai acasa! Pentru unele cuconite aceasta regula nu e valabila.

Recent impusa de PSD in funcţia de director al cancelariei prefectului de Vaslui, Andreea Cepoi, fata primaritei pesediste din Albesti, a fost prezentata in mod oficial, in cadrul unei conferinte de presa organizate de conducerea prefecturii. Evident timorata de prezenta ziaristilor, dar incercand sa compenseze acest lucru cu tupeul si aroganta specifica pitipoancelor din cluburile de noapte, proaspata directoare de cancelarie si-a prezentat pe scurt CV-ul. Pe foarte scurt! Ca na, atat a putut mamica!

A absolvit Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, fiind astfel primul biolog care conduce cancelaria prefectului de Vaslui. S-ar impune, firesc, intrebarea „ce-are… biologia cu prefectura?”, dar pentru moment, ne abtinem.

Se lauda cu doua mastere, dar nu prea are ce bifa la capitolul performante profesionale.

Intrebata care sunt realizarile care au recomandat-o pentru noua sa functie, Cepoi a precizat ca a lucrat in cadrul ADIV la Proiectul Managementul Deseurilor, pe care autoritatile se chinuie fara rezultat de ani buni sa-l implementeze in judet. Daca e sa judecam dupa „succesul” acestui mare proiect, putem lesne anticipa ce mare branza va face la prefectura odrasla primaritei de Albesti, o alta duduie fara experienta care isi bate joc de o intreaga comunitate.

Capatuita cu o functie bine remunerata, la care au ravnit multi trepadusi social-democrati, Andreea Cepoi nu a facut decat sa repete in discursul sau fraze lipsite de substanta si pline de clisee ca „respectarea legii”, „activitate in slujba cetatenilor” sau „transparenta decizionala”. Astfel tradiţia cooptarii în funcţii cheie a unor cuconite fara nicio realizare profesionala notabila se pastreaza la Vaslui. Asteptam sa vedem cu ce va rupe gura targului Andreea Cepoi, pentru a demonstra intr-adevar ca functia insfacata pe criterii indoielnice nu este o palarie prea mare pentru ea.

Ce a facut duduia Cepoi la ADIV

Bruneta a freacat zilnic prin judet masina institutiei, un logan MCV. Cand acasa, cand la cafenea, cand prin oras, cand pe la biroul de la Centrul de Afaceri, acolo unde mergea sa taie portia zilnica de frunze pentru caini. In total, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara numara sapte angajati care consumau in fiecare an aproape 3,5 miliarde de lei vechi numai pentru salarii, ceea ce inseamna o medie de peste 450 de milioane de lei de salariat.

Intr-un singur an, conform unei situatii financiare a ADIV, care ar fi trebuit sa ajunga in atentia tuturor primarilor din judet care platesc cotizatii pentru asociatie, din cele 3,27 miliarde platite de primarii drept cotizatii, aproape 2 miliarde s-au consumat numai pentru salarii. Aproape 300 de milioane de lei vechi s-au dus pe plata combustibilului la masina de care dispune asociatia, cheltuiala care este trecuta succint drept “materiale consumabile, piese de schimb si cheltuieli cu combustibilul”. Asta inseamna ca, pe langa hartie sau alte “consumabile” cumparate de asociatie, s-au achitat in jur de 20 de milioane de lei vechi pe luna numai pentru benzina la aceasta masina, o suma uriasa, dar Andreea Amanci Cepoi nu poate merge pe jos, a invatat ca este o doamna care trebuie sa se respecte. Peste 470 de milioane de lei vechi s-au dus pe protocoale, comisioane bancare, taxe postale, telefoane, dar si deplasari in interesul asociatiei, taxe si impozite pentru “autoturismul din dotare”.

Nesimtire fara margini si minciuni gogonate

Asociatia condusa in trecut de madam Cepoi, s-a ocupat cu derularea proiectului de selectie a deseurilor menajere, un proiect de peste 50 de milioane de euro. Nepriceperea acestei doamne in implementarea proiectului este mai mult decat evidenta. O tara intreaga rade de situatia de la Vaslui, unde o groapa ecologica de gunoi in care s-au investit zeci de milioane de euro, zace nefolosita.

Groapa ecologica de la Rosiesti, Vaslui, se intinde pe 20 de hectare ascunse dupa dealuri. Aici ar trebui sa ajunga gunoiul vasluienilor. Sistemul de management integrat al deseurilor a costat la Vaslui 40 de milioane de euro.

Groapa ecologica si statia de sortare au fost inaugurate acum 2 ani, dar de atunci stau nefolosite. Aparatura a iesit din garantie, iar peretii cladirii au inceput sa se deterioreze.

Si hala de sortare sta plina de praf. Toate aceste echipamente au iesit din garantie iar locul e nefolosit pentru ca birocratia si contestatiile au blocat desemnarea unui operator.

Pentru ca nu au unde sa isi depoziteze gunoiul, vasluienii il trimit tocmai la Braila. In fiecare dimineata, 4-5 masini incarcate cu zeci de tone de gunoi iau drumul Brailei. 200 si ceva de kilometri dus, 200 si ceva intors. Asta inseamna poluare, drumuri proaste si, bineinteles, un pret mai mare al gunoiului. Pret platit de vasluieni.

La o singura cursa, o astfel de masina consuma 120 de litri de motorina.

In proiectul sistemul de management integrat al deseurilor, consiliul a cumparat de cativa ani zeci de mii de tomberoane pe care le-a imprastia prin comune. In comuna Dranceni, au ajuns 780 de tomberoane.

Comuna este in topul amenzilor de la Grada de Mediu, pentru ca oamenii inca arunca gunoiul la marginea satului.

Gelu Pecheanu, primar Dranceni: „In fiecare an ne da amenzi Garda de Mediu. Ne da amenzi.”
Acestea sunt maretele realizari ale doamnei Amanci Cepoi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img