marți, 19 martie, 2024

Ecaterina Andronescu isi propune sa TAIE din vacantele elevilor: cum va arata structura anului scolar

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că elevii au prea multe zile libere într-un an și își propune să schimbe structura anului școlar. Schimbările, care ar conduce la eliminarea zilelor de vacanță, ar putea intra în vigoare chiar din toamnă.

 

Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanța de iarnă deoarece, potrivit ministrului Educației, este prea lungă perioada de trei săptămâni în care elevii stau acasă, timp în care uită materia. Ministrul a spus că au fost discutate modificări la structura anului școlar 2019-2020.

„Săptămâna trecută, am regândit structura anului școlar. Este vorba despre structura anului școlar 2019-2020. Și cred că sunt modificări importante. Aș vrea să punem această discuție, rezultatul ei în dezbatere publică, să vedem care sunt reacțiile. (…) De exemplu, foarte mulți părinți mi-au reproșat că au luat vacanță copiii pe 21 decembrie, au avut vacanță până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanță, se termină semestrul și încep, mai au încă o vacanță și semestrul următor. După părerea mea, vacanță această este mult prea lungă”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, pentru realitatea.net.

Potrivit ministrului, una dintre propuneri ar fi ca după vacanța de iarnă, de trei săptămâni, elevii să înceapă alt semestru.

„Trei săptămâni stă acasă, a uitat (elevul, n.r.), îl cheamă profesorul la școală încă trei săptămâni, îi încheie situația, copilul este încă nereconectat la programul de învățământ după trei săptămâni de vacanță. (…) Și ne gândim să organizăm puțin diferit semestrele pentru clasele I-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, să aibă și profesorii vacanță, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm și vacanță.

Potrivit structurii anului școlar 2018-2019, stabilit de Ministerul Educației, semestrul I are 18 săptămâni, dispuse în perioada 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019.

Vacanța de iarnă a început pe 22 decembrie și s-a încheiat pe 13 ianuarie. După vacanță, elevii vor merge la cursuri până în 1 februarie 2019, după care vor avea o nouă vacanță intersemestrială (2 februarie – 10 februarie).

Vacanţă de iarnă:

Acum: 3 săptămâni (22 decembrie – 13 ianuarie 2019)

Propunere: 2 săptămâni

Vacanţă intersemestrială:

Acum: o săptămână (2 – 10 februarie 2019)

Propunere: fără vacanţă

Alte vacanţe

Vacanţă de primăvară: 2 săptămâni (20 aprilie – 5 mai 2019)

Vacanţa de vară: 3 luni (15 iunie – 15 septembrie 2019)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img