joi, 25 aprilie, 2024

Ed Sheeran a strans o suma uriasa din concertele pe care le-a sustinut in 2018

Distribuie:

Publicat:

Ed Sheeran este cel mai prolific artist al anului 2018. Cantaretul englez a strans din concertele pe care le-a sustinut in acest an o suma incredibila, stabilind un record de vanzari.

Taylor Swift, Jay-Z, Beyonce ori Pink sunt staruri care s-au straduit intens in 2018, dar care nu au reusit sa se apropie macar de incasarile avute de Ed Sheeran din concertele sale sustinute cu casa inchisa. Conform publicatiei Pollstar, artistul a vandut peste 4,8 milioane de bilete pentru concertele sale sustinute pe stadioane in acest an. Turneul sau muzical Devide a inclus 53 de orase, in care a sustinut 94 de spectacole, iar toate acestea au generat incasari de 432 de milioane de dolari.

Wow! Suma este greu de digerat de alti artisti de talie mondiala, care sunt departe de performanta lui. Taylor Swift, care s-a clasat pe locul 2 in acest top, a obtinut 345 de milioane de dolari din vanzarea celor 2,88 de milioane de bilete puse la bataie pentru concertele sale din 2018.

Pe locul trei ii gasim pe Jay-Z si Beyonce, care au strans impreuna, in turneu, 254 de milioane de dolari. Doua trupe celebre, care altadata umpleau stadioane in orice anotimp, s-au multumit cu locurile 9 si 10. U2 a generat venituri de 126,2 milioane de dolari, iar The Rolling Stones – de 116,6 milioane de dolari.

Ed Sheeran vine si in Romania, la anul

Cantaretul va sustine un concert pe Arena Nationala din Bucuresti la 3 iulie 2019. Interesul pentru acest eveniment a fost atat de mare, incat peste 25.000 de bilete s-au vandut in doar trei ore. Artistul s-a declarat incantat sa cante pentru prima data in tara noastra si a transmis un mesaj video pentru fanii sai de aici.

Turneul mondial al lui Ed Sheeran se va incheia anul viitor, in august, timp suficient sa mai castige cateva sute de milioane de dolari. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img